SoVon miehille ensimmäinen vierasvoitto

0
Amanda Virtanen (toinen oikealta) avasi somerolaisjoukkueen maalitilin lauantain kotiottelun loppuhetkillä. SoVon hyökkäyksessä mukana myös junioripelaajat Ella Nieminen (27) ja Vilhelmiina Nieminen (6).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Neljäs kerta toden sanoi, eli Someron Voiman miesten jalkapallojoukkue sai tämän kauden neljännellä yrittämällään pistetilinsä auki myös vieraskentällä.

SoVo vieraili Loimaalla ja kohtasi Länsi-Suomen alueen Kutosen A2-lohkon ottelussa sikäläisen Palloseuran kakkosjoukkueen.

Tasainen kamppailu eteni maalittomana viimeisille minuuteilleen, kunnes somerolaisnuorukainen Jasper Joosela onnistui viimeistelyssä. Osuma oli Jooselalle kauden toinen miesten sarjassa.

Kotikentällään SoVo on esiintynyt vasta kahdesti ja voittanut nuo molemmat ottelut päästämättä ainuttakaan maalia omaan verkkoonsa. Voittoputkeen haetaan pidennystä tulevana sunnuntaina, kun lohkon pisteetön peränpitäjä Sauvon Urheilijat saapuu vieraaksi urheilukentän nurmelle.

Naiset hukkasivat ylivoimansa

SoVon naisjoukkueella piti kotiottelussaan olla oivat mahdollisuudet kuuden kierroksen mittaan venähtäneen tappioputkensa katkaisemiseen.

Vierasjoukkueena urheilukentän nurmelle näet asteli toinen Nelosen A-lohkon alakastin joukkue, Turun Weikot/2. Kotijoukkueen menestysmahdollisuuksia paransi sekin, että turkulaiset pelasivat koko ottelun kahden kenttäpelaajan vajauksella.

SoVo otti ylivoiman turvin kenttäpelin hallinnan itselleen, mutta paine vastustajan alueella ei johtanut konkreettisiin tuloksiin.

Weikot sitä vastoin käytti harvat tilanteensa hyväkseen. Varttitunnin pelin jälkeen vieraat pääsivät ensimmäisen kerran yrittämään maalintekoa rangaistuspisteeltä, mutta laukaus liiteli yli somerolaismaalin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Weikot teki taas vaarallisen pistohyökkäyksen, jonka somerolaispuolustus joutui katkaisemaan luvattomin ottein.

Seurauksena oli jälleen ”pilkku”, jonka toinen turkulaisyrittäjä sai jo kohti SoVon maalia. Hilppa Juote onnistui torjumaan vedon eteensä, mutta rankkarin laukonut Päivi Baas ehti ensimmäisenä paluupalloon ja sijoitti sen somerolaismaaliin.

Toisella puoliajalla pelin henki pysyi joltisenkin ennallaan: Kotijoukkue piti enemmän palloa hallussaan, mutta vajaalukuinen vierailija oli hyökkäyksissään selvästi terävämpi ja viimeistelyssään viileämpi.

Weikot oli käytännössä ratkaissut jo pelin edukseen, kun se oli 90 minuutin täyttyessä 3–0 johdossa. Viimeisestä hyökkäyksestään SoVo onnistui vihdoinkin tekemään maalin ja päättämään lähes 250 minuuttia kestäneen maalittoman jaksonsa.

Mira Rajala pohjusti SoVon kavennusosuman hyvällä laitanousullaan ja syötöllä maalin takakulmalle, mistä Amanda Virtanen viimeisteli näyttävästi kauden toisen maalinsa.

Näin ollen ottelu päättyi Weikot/2:n 3– (1–0) vierasvoittoon.