SoVon P17-joukkueelta tehot kateissa

0
Liisa Lehtonen (20) pelasi tehokkaasti. Arkistokuva, ei Voiman viimeisestä ottelusta. Kuvan on ottanut Kari Eerikäinen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Hyökkäystehonsa kadottanut Someron Voiman alle 17-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue kärsi viime viikolla toisen peräkkäisen kotitappion alueellisen Kolmosen A1-lohkossa.
Kauden aiempien esitysten valossa SoVo lähti selkeänä ennakkosuosikkina isännöimään Perniön Urheilijoita, jolla ei ennen Someron reissua ollut tilillään ainuttakaan sarjapistettä ja maalejakin perniöläiset olivat viimeistelleet vain kaksi.
Joensuun pallokentällä PeU tuplasi alkukauden maalisaldonsa ja kun kotijoukkue jäi toisessa peräkkäisessä pelissään maaleitta, sarjapisteet lähtivät vieraiden matkaan 2–0 (0–0) voittolukemin.
SoVo pelaa kevätkauden viimeisen ottelunsa huomenna Loimaalla. Tuon pelin tuloksesta riippuen somerolaiset päätyvät kymmenen joukkueen alkusarjassa sijoille 5.–8. Nousukarsintaan syyskauden Kakkosen paikasta etenee ylivoimaisena lohkovoittajana kaarinalainen Littoisten Työväen Urheilijat.

P14-joukkueen kiri jäi kesken

Kolme vuotta nuorempien poikien Kolmosen A1-lohkossa Voimalla oli myös kotiottelu. Se päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vierailija Paimion Haka/2:n 7–3 (4–1) voittoon.
Asetelmat peliin olivat samantapaiset kuin vanhemmilla SoVon pojilla, eli vierasjoukkue majaili sarjataulukossa somerolaisten alapuolella. Keskinäisen koitoksen voitto nosti paimiolaiset edelle, jättäen SoVon yhdeksän joukkueen lohkossa sijaluvulle kahdeksan.
Haka/2 livahti avausjaksolla jo 4–0 johtoon, mutta se ei vielä peliä ratkaissut. Arttu Hakamäki avasi kotijoukkueen maalitilin vähän ennen taukoa ja toisella puoliajalla SoVo otti vahvan hallinnan pelistä.
Tuukka Salo viimeisteli SoVolle toisen kavennusmaalin ja Jimi Ilmanen täräytti lukemat jo 3-4:een vähän ennen toisen jakson puoltaväliä. Hyvän hengen päälle saaneet somerolaiset jatkoivat painostusta ja kehittelivät muutaman erinomaisen tasoituspaikankin, mutta vierasjoukkueen verkkoon asti pallo ei enää tietään löytänyt.
Hyökkäykseen panostaminen jätti SoVon takalinjoille tilaa, jonka paimiolaiset hyödynsivät loppuminuuttien kolmella lisäosumalla.
Keskiviikkoiltana SoVo kohtasi P14-ikäisten Kolmosessa Kaarinan Pojat/Mustan tämän kotikentällä ja kevätkauden päättää lauantain vierasottelu Turun Kisa-Veikkoja vastaan.

T12-joukkueella pisteetön alkukausi

SoVon alle 12-vuotiaiden tyttöjen joukkue tarttui tällä kaudella kovaan haasteeseen, lähtiessään pelaamaan alueellisen T12-ikäluokan Kakkosta. Sarjan taso tiedettiin jo ennalta korkeaksi ja sellaiseksi se on käytännössäkin osoittautunut.
SoVon osalta kevätkauden pelit päättyivät maanantai-illan tappioon Kaarinassa. Se oli somerolaisille kahdeksas peräkkäinen häviö, joten kevätkaudelta pistepussiin ei kertynyt täytettä.
Maaleja SoVo sai kahdeksassa pelissään aikaiseksi viisi ja omaan verkkoon pallo upposi 54 kertaa. Kaikki somerolaisosumat viimeisteli Liisa Lehtonen , jonka viiden maalin kokonaissaldo oli koko lohkonkin mittapuulla erinomainen suoritus.
Kevätkierroksen kovat pelit antoivat SoVon tytöille arvokasta kokemusta, jota he pääsevät syyskaudella hyödyntämään todennäköisesti omaan taitotasoonsa paremmin sopivalla sarjatasolla, eli Kolmosessa.