Tervaskannosta lähtee uudet tarjouspyynnöt

0
Uutta palvelutaloa kaavaillaan rakennettavaksi terveyskeskuksen rakennuskompleksin tuntumaan (valkea pääty). Vanha Tervaskanto on keltatiilinen rakennus kuvassa oikealla takana.

Ennakkotiedustelut lupaavat hieman parempaa

Uuden palvelutalo Tervaskannon rakentamatta jäämisen tieltä on hieman poistumassa pilviä. Teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan kevään pyyntökierroksesta poiketen rakentamishankkeesta on nyt saapunut jopa muutamia tiedusteluja.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle toimitettu pyyntö neuvottelumenettelyihin siirtymisestä ei läpäissyt seulaa. Menettelyssä kaupunki kilpailutuksen sijaan olisi neuvotellut ehdoista ja hinnoista valitsemiensa urakoitsijoiden kanssa.

Nyt pitää siis kilpailuttaa hanke uudestaan. Rakentamisurakan tarjouspyyntö on samansisältöinen kuin edellinen, vain päivämäärät muuttuvat.

– Tällä viikolla rakentamisurakasta lähtee liikkeelle uusi tarjouspyyntö. Vastaukset pyritään käsittelemään lautakunnan elokuun kokouksessa, Mäkinen kertoo.

Silloin hän uskoo olevan mahdollista päättää kaikista Tervaskannon urakoista.

– Tämä tietää hankkeelle viivästystä ainakin kahdella kuukaudella. Muut urakkatarjoukset – koskien putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, sprinkleri- ja rakennusautomaatiota – ovat voimassa kolme kuukautta, eli syyskuun alkuun.

Marko Mäkinen pisti jo postia nälle tarjouksen tehneille, että kaupungin tarjous on voimassa marraskuun alkuun asti. Indeksiehdolla.

– Elokuun lopussa vasta tehdään päätöksiä. Ennen kuin ne ovat lainvoimaisia ja muuta, kuluu väistämättä aikaa. Aran avustuksen aikataulusta ei myöskään tiedetä milloin se tulee.

Aikaa joudutaan jättämään, johtuen kesälomien päälle painamisesta. Rakennusliikkeille annetaan työrauha laskentaan. Edellinen tarjouspyyntö oli voimassa kuusi viikkoa, nyt yhdeksän.

– Se antaa hieman pelivaraa. Useampi urakoitsija on nyt jopa kysellyt hankkeen perään. Ilmeisesti rakennusliikkeillä on syksyllä töiden suhteen parempi tilanne. Nyt niillä on töitä, Mäkinen päättelee.

Tervaskannon kustannusarvio on 9,45 miljoonaa euroa, mistä rakennusurakan osuus on 6,8 miljoonaa. Toteutuessaan Aran avustus olisi 40 prosenttia.