Ukrainalaisille ”olohuone” ja tavaran vastaanottotila keskustaan

0
Anita Hallapelto neuvotteli ukrainalaisten käyttöön Mika Pukkilan omistaman tilan keilahallin kupeesta.

Avunanto Ukrainan sotapakolaisille saa edelleen uusia muotoja.
Helmen yrittäjä Anita Hallapelto keksi viimeisimpänä ajatuksen ukrainalaisten olohuoneesta. Sellaisen hän oli kuullut olevan käytössä Paimiossa sekä Sauvossa. Yksityiset/yrittäjät olivat tarjonneet tilan tulijoiden käyttöön.
– Siellä voi sijaita lahjoitetun tavaran vastaanotto. Kun yhteistyöhön saadaan sikäläiset vastuuhenkilöt, myös tavaroiden eteenpäin jakaminen sujuu luontevasti ja tasavertaisesti. Liikehuoneistossa ukrainalaiset saavat lisäksi myydä esimerkiksi täällä tekemiään käsitöitä, Hallapelto esittelee ajatustaan.
Tarvetta on ilmennyt esimerkiksi tiekoneesta ja ompelukoneesta, jotka löytäisivät käyttöpaikan tällaisesta ”olohuoneesta”.
– Tilasta on jo puhuttu sekä kaupungin ja vastaanottokeskuksen kanssa. Tulevan torstain yhteisessä neuvottelutilaisuudessa homma toivon mukaan voi edetä, Hallapelto iloitsee.
Tilan ukrainalaisten käyttöön antoi K-Supermarket Härkätien kauppias Mika Pukkila. Keilahallin takana olevassa rakennuksessa toimi aiemmin Mahat pinkeiksi -pitopalvelu.
– Nyt kaivataan ukrainalaisten vastuuhenkilöiden lisäksi täkäläisiä talkoolaisia remppahommiin. Lisäksi tarvittaisiin lahjoituksena maalia ja huonekaluja, joilla tilasta saataisiin kodikas ja viihtyisä. Varastotiloja hyllyineen ”olohuoneen” ympärillä on useissa pienissä huoneissa.
Viisi vapaaehtoista on jo lähdössä auttamaan.
– Toivon, että paikka saadaan yhdessä ukrainalaisten kanssa kuntoon ja pyörimään. Tämä olisi paitsi yhteisöllinen oleskelupaikka ukrainalaisille, myös tila toimia. Tässä olisi helppo pitää vaikka pop up -myyntipäiviä.