Urheilutien kunnostus ja luvaton läpiajoliikenne

0
Urheilutien liikennemerkkiin aiotaan laittaa kaksi lisäkilpeä, jotka rajoittavat ajoa viikonloppuisin ja pyhisin.

Päivittäinen monien kymmenien autojen luvaton läpiajoliikenne aiheuttaa tietyön alla olevalle Urheilutielle, S-Marketista Lidlin suuntaan ja päinvastoin, suurta haittaa tiellä liikkuville jalankulkijoille, pyöräilijöille ja kadun varrella asuville. Autojen tiestä nostattava sakea pölypilvi, hiekka ja irtokivet likaavat muun muassa kadunvarren talojen pihat, ikkunat, istutukset ja puutarhakalusteet sekä naarmuttavat pihalle pysäköityjä ajoneuvoja. Talojen ikkunoita ei pölyn takia voi avata lainkaan. Kävelijät ja pyöräilijät joutuvat kulkemaan autojen nostattamassa sankassa tomu- ja hiekkapilvessä.
Suuri ihmetyksen aihe on koko läpiajoliikenne pihakadulla, jossa vielä läpiajo on erillisellä liikennemerkillä kielletty. Lisäksi tietyöstä varoittava liikennemerkki kehottaa erityiseen varovaisuuteen. Jopa silloin, kun katu on olut puomilla suljettu, talojen pihoille on ilmestynyt kääntyilemään autoja aiheuttaen tuhoa pihojen kivetyksille.
Miksi päällystetyt Joensuuntie ja Ohitustie eivät kelpaa siirtymiseen, vaan surkeassa kunnossa olevaa kadunpätkää moukaroidaan kymmenien autojen voimalla päivittäin liikennesäännöistä piittaamatta.
Keväällä tilanne oli erityisen kamala ­– läpiajoliikenne kulutti kadun montuiksi ja loska ja savi lenteli kadulta pihoille ja jalankulkijoiden päälle.
Koko Urheilutie pitäisi jättää jalankulkijoille ja pyöräilijöille turvalliseksi ulkoilureitiksi ja autot ohjata kaduille, jossa jalankulku ja kevyt liikenne on erotettu omille raiteilleen. Tämähän lienee tavoite, mutta kun paikkakunnalla ei ole valvontaa, ei ole syntynyt kulttuuria, jossa lakia ja järjestystä noudatetaan ja kunnioitetaan.

Luvattomasta läpiajosta kärsivät

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän