Uusi työterveyshuolto aukeaa elo-syyskuussa

0
Työterveyshuolto ja hammaslääkäri tulevat toimimaan samassa liiketilassa. Vastaanottotilassa otetussa kuvassa ovat Oivan yrittäjät Minna Penttilä (edessä vas.) ja Tiina Romu sekä Kylähammaslääkärin yrittäjät Päivi Suikkanen ja Kairi Kirs.

Somerolla loppukesästä toimintansa aloittava Forssan Oiva Työterveys Oy on tuore yritys. Vastaanottotoiminta aloitettiin tämän vuoden alussa Forssassa.
Somerosta yritykselle vinkkasi Kylähammaslääkärin toimitusjohtaja Päivi Suikkanen.
– Kun kuulimme, että Somerolta loppuvat työterveyshuollon palvelut, niin tartuimme tilaisuuteen, sanoo yrittäjä, työterveyshoitaja Tiina Romu Oivasta.
Somerolle vastaanottoa pitämään tulee myös Oivan toinen yrittäjä, työfysioterapeutti Minna Penttilä sekä yrityksessä osakkaina olevat työterveyshuollon erikoislääkäri Riikka Aalto ja yleislääkäri/työterveyslääkäri Lauri Oja.
Yhteydenotot somerolaisiin yrittäjiin vahvistivat Oivalaisten ajatuksen siitä, että työterveyspalvelut on tuotava ehdottomasti fyysisesti paikkakunnalle.
Oivan väki korostaa yhden luukun taktiikkaa.
– Meillä puhelimeen vastaa aina ammattilainen, joka tuntee asiakkaat, ihmiset ja yritykset, joten hän osaa heti ohjata oikean hoidon ääreen, sanoo Romu.
– Emme usko kankeisin prosesseihin, jossa jokainen joutuu samaan rakennettuun putkeen tarpeesta riippumatta.
Minna Penttilä muistuttaa myös, että pieni yksikkö on ketterä. Esimerkiksi aukioloaikoja voidaan tarvittaessa venyttää.
Terveysalan ammattilaiset korostavat sitä, että asiakkaiden tunteminen ja oikean tarpeen ymmärtäminen mahdollistavat ongelmiin tarttumisen nopeasti.
– Ongelmat eivät pitkity turhan byrokratian takia. Annamme yrityksille mahdollisuuden olla ketteriä siinä, miten heidän tärkeimmästä pääomastaan eli henkilökunnasta huolehditaan ja heidän työkykyään parannetaan.
– Kun asiakasta ei turhaan pyöritetä kokonaisen koneiston läpi, ei tule turhia vastaanottomaksuja ja työntekijä saadaan nopeammin hoidettua työkuntoiseksi.
– Haluamme myös säästää yrittäjien rahoja, kiteyttää Romu.
Terveysalalla eletään sote-uudistusten myötä kovien myllerrysten aikaa. Senkin keskellä Oivalaiset haluavat asiakkaiden palvelussa palata vanhaan hyvään aikaan.
– Haluamme olla paikkakunnalla yritys, jossa on vastassa tutut kasvot. Teemme työtä aidosti sillä ajatuksella, että voimme vaikuttaa työntekijöiden ja yrittäjien hyvinvointiin ja yritysten menestykseen, ja sitä kautta toimia koko seutukunnan parhaaksi.
– Oiva työterveys syntyikin siitä oivalluksesta, että työterveyshuolto toimii liian usein koneiston luomien pakollisten prosessien mukaan, eikä hoidon tarpeen mukaan. Meidän kutsumuksemme on pitää huolta ihmisistä, toimia työntekijöiden ja työnantajien parhaaksi. Parhaimmillaan työterveys toimii jo ennen kuin ongelmat syntyvät.
Forssassa ja pian myös Somerolla toimivan Oivan tiimi koostuu kokonaisuudessaan kahdesta työterveyshoitajasta, terveyshuollon erikoislääkäristä, yleislääkäristä/työterveyslääkäristä, lähihoitajasta, työpsykologista, kahdesta työfysioterapeutista ja kahdesta suoravastaanottofysioterapeutista.
– Perusvastaanotto, ja esimerkiksi laboratoriokokeet, hoituu Somerolla, mutta mahdolliset isommat toimenpiteet tehdään sitten Forssassa, kertoo Romu.
Yrittäjille Oivalaiset haluavat viestittää, että yhteydenotto ei maksa mitään.
– Saa kysyä ja saa laittaa postia, kannustaa Romu.
– Yrityksen työterveyssopimus tehdään yhdessä työterveysalan osaajien kanssa. Yrittäjä päättää, mennäänkö lakisääteisellä vai kuuluuko sopimukseen myös sairaanhoidon palveluja.
– Työterveyshuollon ammattilaiset tietävät, että yrittäjälle ei välttämättä ole olleenkaan itsestään selvää, että mitkä asiat kuuluvat lakisääteisen palvelun piiriin, mitkä eivät. Ne olisi hyvä kerran selvittää, muistuttaa Penttilä.
Terveysalan monitoimikeskuksen remontointi Joensuuntien ja torille johtavan Hämeentien kulmassa alkaa heinäkuussa. Kylähammaslääkärin kanssa samoissa tiloissa nyt toimiva Someron Optiikka jatkaa toimintaansa väliseinällä erotetussa, pienemmässä tilassa, johon tehdään uusi sisäänkäynti Joensuuntieltä.
Oiva ja Kylähammaslääkäri ottavat asiakkaansa vastaan yhteisessä tilassa, johon saavutaan samasta ulko-ovesta niin ikään Joensuuntien puolelta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän