Valmistavan opetuksen järjestelyihin 245 000 euroa

0
Joensuun koulu

Valtuusto myönsi tälle vuodelle lisämäärärahaa henkilökustannuksia varten 185 000 euroa perusopetuksen tehtäväalueelle. Investointiohjelmaan valtuusto myönsi 15 000 euroa tarvittavien tilojen opetustekniikkaan ja kalusteisiin 20 000 euron investoinnit.

Lisäksi valtuusto päätti 25 000 euron lisämäärärahasta tilahallinnon tehtäväalueelle tarvittavien opetustilojen hankintaa varten. Tekninen lautakunta päätti lähteä lisätiloina toimivien parakkien hankintaan heti tuoreeltaan tiistaina, tämän viikon maanantaina pidetyn kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen.

Somerolla ei ole aiemmin ollut valmistavan opetuksen (Valmo) opetusryhmää. Tänä keväänä perustettiin äkillisesti neljä valmistavan opetuksen opetusryhmää pakolaisten saapuessa Somerolle.

Tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa on 270 Ukrainan sotaa paennutta. Perusopetuksen heistä on aloittanut yhteensä 45 lasta ja nuorta. Ensi vuoden opetusjärjestelyitä on suunniteltu tämänhetkisen oppilasmäärän pohjalta.

Kaksi alakoulun opetusryhmää sijoittuu ensi lukuvuonna Joensuun kouluun, yksi yläkoulun ryhmä Kiiruun kouluun, ja mahdollisesti yksi ryhmä tulee toimimaan Someron Lukion yhteydessä.