Värien limitystä canvaksella

0
Kaisa Soini: Thumbnail

Somerolta kotoisin oleva Kaisa Soini (s. 1966) avasi Limitys -nimisen näyttelynsä Forssan museossa Galleria Moletissa.

Soinin maalauksia yhdistää vahva värinkäyttö, abstrakti ilmaisu ja se, että tavalla tai toisella niissä on kyse limityksestä.

Maalauksia kannattaa lähestyä maalipintojen kautta. Teosten pinnoissa limittyvät useat, läpikuultavasta peittävään vaihtelevat värikerrokset, jotka paikoin hyvinkin ohuina summaavat pinnan värisävyn. Pinnat ovat värien joukko-opin näytöksiä. Niissä syntyy sävyjen välisiä kutkuttavia leikkauksia ja unioneita.

Kaisa Soini on taidemaalari ja arkkitehti, joka asuu ja työskentelee Nokialla. Soini on Tampereen teknillisen korkeakoulun ja kansainvälisesti arvostetun Cranbrook Academy of Artin harvoja suomalaisia arkkitehtikasvatteja. Soini on Taidemaalariliiton ja Suomen Taiteilijaseuran jäsen, jonka yli 25 vuotta kestänyt kuvataiteilijaura sisältää lukuisia maalausnäyttelyitä ja julkisia teoksia. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Soini toimii taiteen yliopisto-opettajana Tampereen yliopiston Arkkitehtuurin yksikössä.

Näyttely on avoinna 10.7. saakka.