Voittotili auki

0
Pepeläisistä Nestori Pulakka (68) ja Jasu Vuori maalivahti Joonas Laaksosen apuna oman maalin varjelussa Veikkoja vastaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Rullakiekon SM-liigakausi käynnistyi Someron turnauksella. Kotijoukkue Pepe Roller pelasi päivän aikana kolme ottelua, joista tilille kertyi yksi voitto.

Kauden avauspelissä Pepe kohtasi Suomen mestaruutta puolustavan tamperelaisen Team Haipin. Somerolaisjoukkueen riveihin vuosien tauon jälkeen palannut Tobias Kauppinen teki liigakauden ensimmäisen maalin, jonka turvin Pepe johti peliä avauserän viimeiselle minuutille asti.

Juuri ennen erätaukoa Haipin tehotrio Jerry Markkula, Waltteri Selimgerei, Kristian Tanus aloitti oman shownsa, kääntäen lukemat nopeasti vierasjohdoksi.

Haippi ehti karata neljän maalin johtoon ennen kotijoukkueen loppurutistusta. Nestori Pulakan ensimmäisellä liigamaalilla Pepe nousi kahden maalin päähän, mutta tamperelaiset iskivät lopussa vielä kerran ja voittivat sarja-avauksen maalein 7-–4 (2–1, 3–1, 2–2).

Haippi ei tullut Somerolle läheskään parhaalla miehistöllään, mutta kolmen edellä mainitun taiturin mukanaolo riitti kahden pelin voittamiseen. Kun ryhmään jatkossa vielä liittyvät Aleksander Barkov, Anton Levtchi, Eemeli Suomi, Henrik Haapala ja muutama muu ammattilaisjääkiekkoilija, edellytykset mestaruuden uusimiselle ovat erinomaiset.

Kauppinen nakutteli hattutempun

Toisessa ottelussaan Pepe sai vastaansa liigan kestomenestyjän, siilinjärveläisen Vuorelan Veikot, joka oli somerolaisten tavoin hävinnyt ensimmäisen ottelunsa.

Alivoimapelissä Pepe oli joutunut antautumaan Haipille kolmesti ja myös Veikot hyödynsi heti ensimmäisen ylivoimansa. Tasakentällisin tilanteita hallinnut Pepe käänsi jatkossa pelin voitokseen maalein 5–2 (0–1, 1–1, 4–0).

Kauppinen jatkoi isäntien tulosveturina kolmen maalin ja syöttöpisteen saldolla. Oskari Lehtinen onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä pelissä ja Olli-Oskari Virta viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa.

Pistetilinsä sai auki myös somerolaismiehistöön tällä kaudella liittynyt Paul Boisdron . Kotimaassaan Rankassa rullakiekkoiluun viehtynyt pelaaja on tullut Suomeen töihin ja pitänyt pelituntumaa yllä pääkaupunkiseudun harrastesarjassa.

Laaksonen vireessä maalinsa suulla

Joonas Laaksonen löysi Pepen maalinsuulla hienon torjuntavireen Veikkoja vastaan ja jatkoi päivän päätöspelissä samaan tyyliin, kun vastustajana oli liiga-avauksen paras joukkue, tamperelainen Pahalampi.

Kotijoukkueen kovasta hanttiinpanosta huolimatta Pahalampi hoiteli sarjapisteet nimiinsä maaliluvuin 4-–2 (1–0, 1-–1, 2–1). Muut tamperelaiset Pepe sai maalivahti Laaksosen johdolla pidettyä hyvin aisoissa, mutta kovissa jääkiekkosarjoissa rutinoitujen Jori Lehterän (2+0) ja Kim Strömbergin (0+3) henkilökohtainen taitotaso riitti ratkaisemaan sarjapisteiden kohtalon.

Virta ja hirmuvireinen Kauppinen jatkoivat maalitehtailuaan myös Pahalampea vastaan. Pepen ikinuori kapteeni Aleksi Hovila sai hänkin pistetilinsä auki heti kauden avausturnauksessa.

– Mielestäni paransimme peliämme päivän edetessä, vaikka rasitus alkoi viimeisessä pelissä jo vähän painaa. Pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin, mutta ei saatu pidettyä Tampereen porukoiden kovia yksilöitä riittävän hyvin kurissa. He rankaisivat pienistäkin virheistämme armotta, Hovila ruoti pelipäivän kulkua somerolaisvinkkelistä.

Erikoistilanteissa parannettavaa

Pepe sai kotiturnaukseensa peräti viidentoista kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin vahvuisen kokoonpanon. Tämä mahdollisti peliajan jakamisen niin, ettei kenenkään urakka muodostunut kohtuuttoman kovaksi.

Tasakentällisin somerolaiset hoitelivat päivän aikana osuutensa voitokkaasti, mutta erikoistilanteiden pelaaminen (saldo 0–6) kaipaa hiomista seuraaviin turnauksiin.

Positiivista kotijoukkueen esityksessä oli sekin, että peräti neljätoista pelaajaa sai tehopistetilinsä auki heti kauden avauksessa.

Sarja jatkuu tulevana lauantaina Veikkojen isännyydessä Kuopiossa.

– Sinne emme varmaankaan saa ihan täyttä porukkaa mukaan, mutta onneksi meillä ei ole ohjelmassakaan kuin kaksi ottelua, Hovila ennakoi kauden toista liigaturnausta.

Viidestä runkosarjaan osallistuvasta joukkueesta neljä parasta jatkaa mitalipeleihin. Kärkikvartetissa pysyäkseen Pepen olisi hyvä saada jonkin verran täydennystä pistepussiinsa myös Kuopion turnauksesta.

Rullakiekon SM-liigan sarjatilanne 1. turnauksen jälkeen:
Pahalam. 3 3 0 0 0 14- 5 9
Team Hai. 3 2 0 0 1 20-19 6
Koovee R. 2 1 0 0 1 5- 4 3
Pepe R. 3 1 0 0 2 11-13 3
______________________________
Veikot 3 0 0 0 3 11-20 0

Pepen seuraavat ottelut 18.6.: Veikot – Pepe, Team Haippi – Pepe.

Pistetilaston kärki: Waltteri Selimgerei Haippi 6+11=17, Kristian Tanus Haippi 3+12=15, Jerry Markkula Haippi 8+4=12, Kim Strömberg Pahalampi 4+5=9, Jimi Palanto Pahalampi 4+5=9, Tobias Kauppinen Pepe 5+2=7, Jori Lehterä Pahalampi 3+3=6.

Muiden pepeläisten tehopisteet kotiturnauksessa: Oskari Lehtinen 2+2=4, Saku Vuori 0+3=3, Olli-Oskari Virta 2+0=2, Olli Lehtinen 0+2, Henri Selenius 0+2=2, Simo Pasonen 0+2=2, Nestori Pulakka 1+0=1, Miku Ronkainen 1+0=1, Aleksi Hovila 0+1=1, Jasu Vuori 0+1=1, Juha Laaksonen 0+1=1, Paul Boisdron 0+1=1, Lauri Koskinen 0+1=1, Onni Kuula ja maalivahdit Kim Törnström sekä Joonas Laaksonen 0+0=0. Varamaalivahtina Max Hovila.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän