Vuolat lähtevät SM-turnauksiin

0
Veeti (vas.), Ville ja Viivi Vuola vievät somerolaisväriä viikonlopun SM-tapahtumiin.

Teksti Juha Laakso, kuva Leo-Pekka Vuola

Suomen mestaruustason rullakiekkoa pelataan tulevana viikonloppuna muuallakin kuin Somerolla. Naiset pelaavat mestaruusturnauksen Lempäälässä ja alle 17-vuotiaat kamppailevat SM-mitaleista Paraisilla.
Somerolaisväriä nähtäneen kaukalossa kahdella viime mainitullakin paikkakunnalla, siitä pitävät huolen Vuolan sisarukset.
Viisitoistavuotias Viivi Vuola urakoi mahdollisesti kahdessa turnauksessa, sillä hänet on ilmoitettu nuorten turnauksessa Fogerollerin ja naisten tapahtumassa Bambit-joukkueen kokoonpanoon.
Vuotta nuoremmat kaksospojat Veeti ja Ville Vuola edustavat nuorten SM-turnauksessa forssalaista, Someron jäähallissa pelaavaa ja harjoittelevaa Fogerolleria. Veljekset olivat mukana jo viime vuonna, kun Fogeroller saavutti Paraisilla pelatussa alle 16-vuotiaiden SM-turnauksessa pronssimitalit.

EM-kisat kauden kohokohtana

Nuorten turnauksessa on mukana seitsemän joukkuetta ja mitalijahdin ohella pelaajille tarjoutuu vielä mahdollisuus antaa näyttöjä Euroopan mestaruuskisavalintoja silmälläpitäen.
Nuorten EM-kilpailut järjestetään heinäkuun lopussa Espanjan Valladolidissa. Fogerollerista kisajoukkueeseen on jo valittu viisi pelaajaa, mukaan lukien Vuolan veljekset.
Veeti ja Ville Vuola aloittelivat rullakiekkoharrastusta jokunen vuosi sitten Someron Pallon Junioreissa. Viivi puolestaan lähti lajiin mukaan tänä keväänä. Jääkiekkoa sisarukset ovat pelanneet yhdessä kymmenen vuotta, viimeksi Forssan Palloseuran alle 14-vuotiaiden ikäluokan AAA-sarjan joukkueessa.
Päättyneellä kaudella Viivi sai jo tililleen muutaman ottelun Hämeenlinnan Pallokerhon Mestis-joukkueessa ja syksystä lähtien, opintojen käynnistyessä Hämeenlinnassa, hän jatkanee peliuraansa HPK:n organisaatiossa.