Vanha VM -45 muistelee vanhoja, että ei silloin sodan jälkeen ollut suomalaisilla pohjoisessa hopealusikka suussa. Kaikki kynnelle kykenevät rakensivat tuhottua Lappia. Lapsetkin etsivät palaneiden talojen jätteistä nauloja ja oikoivat niitä, kun uusia ei ollut.
Nykynuoret ei tiedä siitä ajasta mitään

Hyvinvointialueille siirryttäessä palveluita tullaan kehittämään ja yhteistämään. Tämä tarkoittaa konkreettisella tasolla palvelujen loppumista joissakin kunnissa Varsinais-Suomen alueella. Pahimmassa vaaravyöhykkeessä ovat pienet kunnat. Kun aikoinaan Sipilän (kesk.) hallitus laittoi alkuun tämän uudistuksen, kansalaisille vakuutettiin, että palvelutaso ei heikkene, mutta nyt se sitten muotoiltiin niin, ettei osa kansalaisista oikein tainnut edes ymmärtää, mitä se tuo tullessaan. Uudistuksen päämääräinen tavoite, tasavertainen kohtelu kaikille, ei tule toteutumaan. Osalle tulee varmasti tulevaisuudessa vaikeuksia päästä sotepalveluihin, kun välimatkat kasvavat entisestään. Merkille pantavaa on, miten osaavasti kansalaisia voikaan huiputtaa, siihen varmasti koulutetaan Suomen hallituksen henkilöitä.
Miten käy Someron?

Turuntien nopeusrajoitus on tällä hetkellä joistakin suunnista tuleville autoilijoille 50 km/t, mutta toisille 30 km/t, osan matkaa on myös 40 km/t.
Tasapuolisuutta