Hovimäessä uudistuksia rannalta harjuun

0
Matkailuyrittäjä Marko Rantala haluaa jatkuvasti kehittää aluetta viihtyisämmäksi kaikille vauvasta vaariin.

Teksti ja kuvat Olli Luukkola

Hovimäki Camping leirintä- ja retkeilyalueelle on tehty viime vuosina monennäköisiä uudistuksia. Matkailuyrittäjänä Hovimäessä toimivan Marko Rantalan mukaan aluetta ja sen palveluita pyritäänkin kehittämään jatkuvasti yhteistyössä Someron kaupungin kanssa.

Alueelle saapuessa ensimmäisenä maisemasta esiin pomppaavat uudenkarheat asiakaspaikat, eli matkailuvaunuille ja -autoille tarkoitetut pysäköintipaikat. Rantalan mukaan niiden kunnostus tulikin tarpeeseen, koska vuosien varrella paikat olivat kasvaneet täyteen ruohoa, ja niiden erottaminen ympäröivästä nurmikentästä alkoi olemaan haastavaa.

– Tänä keväänä siistimme ja tasoitimme paikat sekä sirottelimme niihin uudet kivituhkat, joten nyt asiakkaamme näkevät selkeästi, mihin he voivat ajaa vaununsa tai automajoitusyksikkönsä, Rantala kertoo.

Myös heti sisääntuloportin vieressä aukeava liikennepuisto on saanut uutta väriä pintaansa, niin kyltteihin kuin tiemerkintöihin. Lisäksi puistoon on tulossa uutta kalustoa, ja uusi pienehkö kiertotie on avautunut lievittämään ruuhkia sekä muutoin viihdyttämään liikennepuiston teillä liikkujia.

Päällimmäisenä pihapiirissä silmiin pistää kuitenkin täysin uusi huoltorakennus, joka komeilee heti päärakennuksen vieressä. Se on rakennettu likimain aiemman huoltorakennuksen tilalle, kuitenkin hieman entistä paikkaa korkeammalle harjuun. Upouusista tiloista löytyvät wc- ja suihkutilat, myös liikuntarajoitteisille.

– Nyt päärakennuksen sosiaalitilat voidaan omistaa pääasiassa päiväkävijöille ja kahvilan asiakkaille, kun mökkiläiset ja muut matkailijat pääsevät käyttämään omaa huoltorakennustaan samaiseen tarkoitukseen.

Myös majoituspuoli on kokenut uudistuksia, kun parimökkien aiemmin pieniä ja kapeita yhteisterasseja on laajennettu. Lisää yksityisyyttä tuovat myös jo korona-aikana rakennetut näkösuojat, jotka jakavat parimökkien terassit kahdeksi osaksi.

Oleskelun mukavuutta parantavat myös uudet laiturit ja löylyhuoneiden päivitys. Tämän kesän uutuutena rantaan on tullut myös vierasvenelaituri, joka tullaan merkitsemään infotaululla. Rantalan mukaan se on tarkoitettu Hirsjärven rannalla lomailevien mökkiläisten ja muiden alueen vesistöillä veneilevien käyttöön, jotta heidän olisi helpompi saavuttaa paikka rannasta omalla veneellään.

– Samassa yhteydessä voimme rauhoittaa saunarannan ja sen viereisen hiekkarannan yksityisyyttä, ja jättää päälaiturin ainoastaan uima- ja saunakäyttöön, Rantala perustelee.