”Kaiken kaikkiaan huippupaikka”

0
Kairi Roivaksen lapset Sofia, Luca ja Minea oppivat pyöräilemään Hovimäen liikennepuistossa.

Teksti ja kuvat Olli Luukkola

Kairi Roivas ja lapset Sofia, Minea ja Luca Roivas ovat jo neljättä kesää putkeen nauttimassa olostaan Hovimäessä. Turkulaisperheen mukaan sama paikka nousee joka kevät esiin silloin, kun on aika miettiä, mitä kesällä tehtäisiin.
– Normaalisti olemme tulleet tänne jättikokoinen perheteltta mukanamme. Tänä vuonna päätimme kuitenkin varata mökin, jotta voimme viipyä pidempään, säistä välittämättä, Kairi Roivas kertoo.
Kyseessä onkin lasten ensimmäinen mökkikokemus, ja he kehuvat paikkaa maasta taivaisiin. Ainoa huono puoli on kuulemma se, että pihalla on liikaa ötököitä. Toisaalta he muistavat, että teltassa niitä olisi voinut olla enemmän.
Hovimäellä tulee aina olemaan paikka Roivasten sydämissä, koska liikennepuistossa perheen pienimmät oppivat pyöräilemään ilman apupyöriä. He ovat myös lahjoittaneet vanhat pyöränsä samaiseen paikkaan seuraavien lasten avuksi.
Liikennepuisto onkin edelleen heidän lempijuttunsa, heti jätti-shakkilaudan jälkeen. Myös uimarannalle meneminen on kaikkien mieleen, ja mikäli pulikointi alkaa kyllästyttää, voi siellä myöskin köllötellä pyyhkeen päällä ottamassa aurinkoa.
– Tämä on kaiken kaikkiaan huippupaikka. Täällä on siistiä, lasten on turvallista olla täällä, on hyvät palvelut ja aivan mahtava pitäjäpariskunta! Tänne tuntee aina olevansa tervetullut. Palaamme varmasti myös ensi vuonna, Kairi Roivas kiittelee.
Järvenpääläiset Mika ja Birgitta Björksted sekä Julia-koira etsivät kolme vuotta sitten tunnin ajomatkan päästä kotoa kohteita, josta he voisivat varata kausipaikan. Pian he ihastuivat Hovimäen tilaviin paikkoihin ja kauniiseen järvimaisemaan, ja niillä sijoillaan he ovat edelleen.
– Kahden koiran kanssa se on myöskin etuoikeus, etteivät vaunut ole niin vieri vieressä ja naapuri heti siinä ovea avatessa, Mika Björksted tuumii.
Samassa paikassa he ovat ystävystyneet vuosien saatossa myös helsinkiläiseen Arto Peltoseen, jonka oma vaunupaikka löytyy muutaman metrin päästä. Peltosella on menossa viides kesä Hovimäessä.
– Ei ole käyty muualla, eikä ole ollut tarvettakaan, hän vakuuttaa.
Rautalammilta tulleet Maarit Cajan ja Seppo Karttunen pysähtyivät Hovimäkeen sattumalta. Heillä on tapana päivisin ajella katselemassa nähtävyyksiä.
– Pyrimme aina valitsemaan näistä leirintäalueista sellaisia, joissa emme ole ennen käyneet. Nyt on vuorossa tutustuminen Someroon, mutta ehdimme kiertämään vasta kirpparit ja löytämään paikallisen hakuteoksen Suvi-Someron , minkä jälkeen tulimme jo tänne lepuuttamaan jalkojamme, Cajan avaa.
Pariskunnan tarkoituksena on yöpyä Hovimäessä kolme yötä. Ensimmäisen illan agendana on hengähtää hetki ajomatkan jälkeen, joten tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin jatketaan vasta tulevina päivinä.
– Menemme ensiksi tuohon grillille paistamaan lettuja ja sen jälkeen saunomaan, Karttunen kertoo.
Karavaanareilla on vinkki kaikille teillä liikkujille: suosikaa pikkuteitä, mikäli ei ole kiire minnekään.
– Pikkuteiden varsilla maisemat ja talot ovat aivan ihastuttavia. Kannattaa siis valita navigaattorista lyhin reitti eikä nopeinta, jolloin se ohjaa kaikille poluille, Cajan vinkkaa.