KAJO-leiri oli partiovuoden kohokohta

0
Leirilippukuntaan tehtiin oma puumaja ja siellä taukoaan viettivät Kosti Kaurala, Mikko Aalto, Sisu Salminen ja Patrik Rantanen. Kuva Richard Conway.

Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri (finnjamboree) Kajo keräsi tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kajon telttakaupunki kohosi leirialueelle lähelle Hämeenlinnaa 15.–23.7. Suurleirejä järjestetään aina kuuden vuoden välein.

Somerolaisten partiolaisten yhteiskuva leirin päätösiltana, kuva Laura Lindberg.

Somerolaiset Marjatat ja Mikon Pojat osallistuivat Kajoon 57 partiolaisen voimin.

Leirille osallistui noin 13 500 henkeä, jotka jaettiin pienempiin alaleireihin ja edelleen leirilippukuntiin. MaMiPolaiset olivat samassa Tikku-leirilippukunnassa Salon Leiriveikkojen ja Leirisiskojen kanssa.

Jokaisessa alaleirissä oli oma keittiönsä, jossa noin 2 000 partiolaista ruokaili neljä kertaa päivässä. Lisäksi leiriltä löytyi muun muassa kahviloita, jäätelökioskeja, kauppoja, jättimäiset saunat ja jopa leirisairaala.

Kaikki leirille tehdyt rakennelmat myös puretaan leirin päätyttyä.

Kanttilaaksosta löytyi myös vesiesterata, kuva Laura Lindberg.

Leiripäivät kuluivat erilaisissa ohjelmalaaksoissa, kuten mittelö-, tuuma- ja kanttilaaksoissa. Ikäkaudesta riippuen ohjelmaan sai joko osallistua tai auttaa sen tekemisessä. Koko leirin voimin kokoonnuttiin kolmeen isoon tapahtumaan. Pienempiä, eri ikäkausille suunnattuja ohjelmia järjestettiin muina iltoina. Leirin päättäjäisissä esiintyi Viivi.

Viivi esiintyi päättäjäisissä, kuva Richard Conway.
Iina Mäkinen, Jenna Aaltonen ja Iida Salo bilettivät tarpojien diskossa, kuva Richard Conway.

MaMiPolaisia löytyi Tikku-lippukunnan lisäksi muun muassa myös rakennus- ja purkuleiriltä, ohjelmakymppinä, partiomuseosta, turvasta kuin kahvilastakin.

– Kajo-leiri oli ehdottomasti partiovuoden kohokohta! tuumivat somerolaiset partiolaiset.