Kalastus sopii koko perheen yhteiseksi puuhaksi

0
Lapset Enni ja Ossi onkivat vanhempiensa Outi ja Timo Liuskan kanssa.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Suomen mestaruuden ja useita Etelä-Suomen piirinmestaruuksia onkimisessa saavuttanut Sakari Salakka ideoi alunperin vuosia sitten Somerniemen kirkkorannan onkikilpailut, joita on ollut jo useana kesänä. Hän luovutti jopa joitakin voittamiaan pokaaleja tämänkertaisen kilpailun palkinnoiksi.

Onkimisessa Suomen mestaruuden aikoinaan voittanut Sakari Salakka innostaa nuoria harrastuksen pariin.

– Haluan innostaa erityisesti nuoria kalastuksen pariin. Aika moni onkija täällä on tullut minulle jo tutuksi, osa on lähtenyt maailmalle, mutta uusiakin osanottajia näkyy olevan. Tänään on kalansyömiselle otollinen päivä, kun on pilvipoutaa ja veden pinta väreilee sopivalla tavalla, hän iloitsee.

– Sen parempaa hermolepoa ei ole kuin tuijottaa kohoa. Ja jos vielä saa saalista, niin vielä parempi.

Lilli-Irmeli Hintsa halusi järjestää onkikilpailun syntymäpäivänään.        – Kalastaminen on lempiharrastukseni, hän myhäilee.

Lilli-Irmeli Hintsa on myös innokas kalastaja ja halusi järjestää onkikilpailun juuri syntymäpäivänään.

– Kalastaminen on lempiharrastukseni. Illan mittaan punnitsemme kalat, jaamme palkinnot, pidämme iltahartauden, juomme kahvia sekä paistamme makkaraa ja maissia, hän suunnitteli tapahtuman ohjelmaa.

Aarni Kakko haaveilee onkeen tarttuvasta hauesta. Isä Juha Kakko avustaa kalat pois ongesta ja äiti Kaisa Vasama-Kakko onkii taustalla.

Kaisa Vasama-Kakko, Aarni ja Juha Kakko ovat tulleet yhdessä kalastamaan.

– Aarni on ollut Taivassalossa pilkkileirillä ja kalastusleirillä Ulvilassa. Leireillä on paljon tekemistä ja sieltä saa hyvää oppia. Myös isoveli on ollut useasti leireillä. Kalastus on tullut perheeseemme isovanhempien perintönä. Olemme aikoinaan molemmat kalastaneet vanhempiemme kanssa, Kakot kertovat.

Myös Liuskan perhe on lähtenyt mukaan kisaan. Perheen lapset Enni ja Ossi onkivat vanhempiensa Outi ja Timo Liuskan kanssa.

– Olemme saaneet viisi kalaa. Paistamme ne mielellämme, jos tulee sopivan kokoisia. Ukki kertoi, että täällä on tänään kilpailut. Olemme kalastaneet myös aiemmin jonkun verran, tässä lähistöllä, mutta kalamieshän ei kerro apajapaikoistaan, he myhäilevät hiukan salaperäisinä.