Kotimaista kuunnellaan

0

Kotimaisen musiikin soitto radio- ja televisiokanavilla on Teoston tilaistoissa pysynyt vuoden 2020 tasolla.

Yle radiokanavien kotimaisuusaste on tilastojen paras 44,5 prosentillaan. Maakuntaradio erottuu eniten, sillä 55,4 prosenttia sen musiikista on kotimaista.

Kaupallisten radiokanavien soittaman musiikin kotimaisuusaste viime vuonna oli 30,5 prosenttia. Myös aiempina vuosina luku on pysytellyt noin 30 prosentissa. Hajonta kanavien välillä kuuluu ohjelmalinjausten vuoksi.

Suomalaisilla televisiokanavilla soitetun musiikin kotimaisuusaste oli 10,6 prosenttia, kun se Ylen pääkanavilla nousi yli 25 prosentin. Kaupallisten tv-kanavien kotimaisuusaste oli keskimäärin 10 prosentissa. Television ja elokuvien suoratoistopalveluissa kotimaisuusaste on selvästi kanavien alhaisin, 4,8 prosenttia.

Elävän musiikin esityksissä kotimaisuusaste oli 78,23 prosenttia.