Kun tämän kolumnin nimi on kerran Minun maailmastani, minun piti oikein miettiä, mitä minun maailmalle ni tällä viikolla oikeasti kuuluu. Tuntuu siltä, että meidän kaikkien maailma täällä Englannissa on aika sekaisin juuri nyt.

Suurin uutinen lähipäivinä on ollut se, että pääministerimme Boris on vihdoin sanonut itsensä irti. Asiasta on jo puhuttu monta viikkoa, kun kansa on selkeästi menettänyt uskonsa häneen monien valheiden jälkeen. Sinnikkäästi mies kuitenkin jatkoi roolissaan niin kauan kunnes 53 ministeriä oli eronnut, eikä enää ollut oikeastaan vaihtoehtoja.

Tähän asti 10 ehdokasta on ilmoittanut aikovansa pyritä uudeksi pääministeriksi. Tällä viikolla alkavat kamppanjat tosissaan, joten voitte varmaankin arvata, mistä uutiset tulevat ensi viikolla pääasiassa kertomaan.

Uutisissa puhutaan myös päivittäin siitä, että lama on joko jo täällä tai sitten tulossa hyvin pian. Bensa on nyt kalliimpaa kuin koskaan, ruoka on kallistunut ja sähkö- ja kaasulaskut ovat kirjaimellisesti ainakin kaksinkertaistuneet. Samanaikaisesti palkat eivät ole nousseet, joten kaikilla on vähemmän rahaa kuin ennen. Kyllä tämä myös näkyy ihmisten käyttäytymisessä.

Koronatilastot myös nousevat joka päivä. Vuosi sitten olisin odottanut taas rajoituksia tai lockdownia. Nyt kukaan pääministeriehdokas ei kuitenkaan uskalla sitä ehdottaa, koska tietää, että väestö reagoisi siihen ideaan erittäin huonosti. Joten tilastot sen kuin pahenevat, enkä yhtään tiedä, mihin se tällä kertaa johtaa.

Sään suhteen meillä on tällä hetkellä helleaalto täällä Englannissa. On ennustettu, että meillä on ainakin seuraavat kaksi viikkoa helteiset säät. Yli 30 asteen lämpötiloja on odotettavissa.

Koululomat alkavat vasta ensi viikolla. Vaikka täällä on nyt rantakeli, monet perheet suunnittelevat lomia ulkomaille ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Samanaikaisesti lentoyhtiöt ovat juuri nyt täydellisessä kaaoksessa. Pelkällä British Airwaysillä jo yli 10 000 lentoa on peruttu. Saa nähdä pääsemmekö tänä kesänä Suomeen käymään vai emme.

Lopputulos on se, että kaikki tuntuu olevan hieman jumissa. Kun mietin, mitä tämä kaikki omassa maailmassani tarkoittaa, en olisi yllättynyt, jos minun oma työni vähenisi lähiviikkoina. Monet terveysalalla työskentelevät ihmiset ovat nyt jo sairaslomalla koronan takia, joten odotan, että monet hyvinvointitapahtumat, joissa olen mukana, perutaan, kuten tapahtui viime vuonna samanlaisessa tilanteessa.

En voi kuin ottaa päivän kerallaan. Töissä on ollut viime aikoina erittäin kiireistä, joten pari peruutusta olisi tällä hetkellä äärimmäisen tervetullut. Ehkä sitten saisin vihdoin tarvitsemani ajan miettiä, mitä minun maailmassani todella tapahtuu, eikä seuraavan kerran kolumni olisi yhtä monimutkainen kirjoittaa! Terveisiä teille kaikille täältä Englannista. Voikaa hyvin ja pitäkää huolta itsestänne.

Jody Merelle
terapeutti