Marika Virtaselle Pohjoismaiden hopeaa

0
Suomen kaksoisvoiton moukarissa heittivät

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Leena Paldanius

Someron Esan moukarinheittäjä Marika Virtanen puki uransa ensimmäisen kerran Suomen edustusasut päälleen, kun hän kilpaili Ruotsin Mälmössä nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ja sen yhteydessä käydyssä maaottelussa. Virtanen suoriutui hyvin, sillä hän heitti N19-sarjassa hopealle tuloksella 53,79. Suomi sai kilpailussa kaksoisvoiton, sillä kultaa heitti Charlotta Sandkulla lukemin 54,89. Ruotsin Thea Löfman oli kilpailun kolmas tuloksella 52,64.

– Kilpailussa oli kova vastatuuli koko kisan ajan, mutta rinki oli hyvä ja sain teknisesti ihan hyviä heittoja, kertoi Virtanen myöntäen ensin vähän jännittäneensä, mutta lopulta viihtyneensä hyvin ison kisan tunnelmassa.

Seuraavat Virtasen tähtäämät isommat kisat ovat Kalevan Kisat ja oman sarjan SM-kisat.

Suomen 19-sarjan moukarinheittäjät ottivat maksimipisteet, sillä miehet ottivat myös kaksoisvoiton aiemmin Esaa edustaneen Max Lampisen johdolla. Lampinen lähtee Kalevan Kisojen sijasta MM-kisoihin Kolumbiaan.