Miten etenee viemäröinti Turuntiellä?

0

Turuntien hulevesiviemäröinnin rakentamisessa on vilkas aika. Kuinka työ etenee, koska on luvassa valmista? Näihin vastaa pääurakoitsija Somersora Oy:n vastaava työnjohtaja Tomi Siikjärvi.

– Aikataulussa ollaan. Elokuun puolivälin–syyskuun puolivälin aikana työ pyritään saamaan valmiiksi. Sen täsmällisemmin asiaa ei vielä voi luvata. Paljon on kiinni alitus- ja suuntaporausten valmistumisesta, jotka tekee aliurakkana Lännen Alituspalvelu, Siikjärvi kommentoi.

On kuultu, että vanhoissa käyttövesiputkissa on ollut työmaan alueella vuotoja. Miten niistä on selvitty?

Someron Vesihuollon käyttöpäällikkö Rauno Kasvi vahvistaa, että huonokuntoisia putkia, pistesyöpymiä ja vanhoja liittimiä on löydetty. Ne korjataan.

– Varsinainen runkoputki on vielä ihan käypää tavaraa, eikä sille tässä vaiheessa tehdä mitään. Käyttöikää on vielä jäljellä. Se kohta, mikä nyt meni rikki, on -60-luvulta. Uskoisin olevan ihan ensimmäisiä vesihuollon putkia. Osa on mustaa rautaputkea, eli ei edes vesijohtoputkeksi koskaan tarkoitettu.

Isompia käyttövesiputkiston korjauksia ei ole alueella Kasvin mukaan tarpeen nyt tehdä.

– Paikka on paha, siellä on jo kaksi vanhaa betoniviemäriä vierekkäin, joiden alla ja välissä vesiputki kulkee. Pitää keksiä jokin muu reitti putkistolle, jos uusimiseen joskus päädyttäisiin, Kasvi huomauttaa.