Moukarikarnevaalivoitot Liipolalle ja Virtaselle

0
Johanna Witka

Teksti Aulis Tiensuu

Esan moukarimies Henri Liipolan kilpailutahti jatkui tiiviinä MM-kisapaikan livettyä käsistä. Liipola heitti torstaina Oslon kansainvälisissä kilpailuissa kolmanneksi viimeisen kierroksen tuloksellaan 72,14. Norjan Eidvind Henriksen oli ylivoimainen heittäen 77,88, mutta Liipola oli aivan Unkarin yli 80 metrin heittäjä Kristian Partsin (72,78) kannoilla.

Lauantaiksi Henri Liipola kiirehti sitten Kaustisille, jossa hän puolusti menestyksellisesti kahden edellisen vuoden moukarikarnevaalien voittoaan. Liipolan kolmas perättäinen voitto irtosi neljännen kierroksen heitolla 71,62. Toisena oli Roope Auvinen lähes neljän metrin ja kolmantena Markus Kokkonen yli kuuden metrin päässä, joten hellepäivän tulostaso jäi myös Kaustisilla tavallista vaisummaksi.

– Kolme viimeistä kilpailua ovat kolmen ensimmäisen kierroksen osalta olleet konttaamista. Sama oli nyt tässäkin kilpailussa, Liipola harmitteli.

– Kisan alkuun tulee vaan tosi paljon yritystä. Sitä kun pikkuisen himmaa, heitto lähtee kulkemaan paremmin. Nyt heittäminen oli myös vähän väsynyttä. Tulin tänne torstaisen Oslon kilpailun jälkeen vasta perjantai-iltana puoli yhdeltätoista, kertoi Liipola, joka yrittää nyt luoda uutta kuntohuippua elokuun alun Kalevan kisoihin sekä sen jälkeisiin EM-kisoihin.

Virtanen ja Witka kesän parhaaseensa

Esan Marika Virtanen paransi torstain N19-kisassa kauden parastaan taas yli 20 sentillä lukemiin 53,84, jolla voitti runsaalla metrillä Lopen Urheilijain Emmi Malon ja runsaalla kolmella metrillä Virtain Urheilijain Aino-Kaisa Sihvosen . Voitto ja tulos tiesi Virtaselle myös paikkaa naisten A-kilpailuun.

Lauantaina heitetty naisten A-kilpailu jäi miesten kilpailun tapaan tuloksiltaan vaisuhkoksi. Silja Kosonen heitti viimeisellään voittoon ja ainoaksi 70 metrin ylittäjäksi tuloksella 70,08. Ensimmäisellään 69,95 heittänyt Kauhajoen Suvi Koskinen oli yllättää Suomen kärkikaksikon, ja onnistukin lyömään kolmanneksi tuloksella 68,03 jääneen Krista Tervon. Kosonen ja Tervo lähtevät valmentajineen tänään valmistautumaan ja herkistelemään Suomen MM-joukkueen valmistautumisleirille Creswelliin, Yhdysvaltoihin.

Esan Johanna Witka oli kilpailussa kymmenes tuloksella 54,51 ja Virtanen 11. lukemin 52,12.

Sunnuntain toisessa kilpailussa Johanna Witka paransi kauden parastaan 42 sentillä heittäen kolmanneksi tuloksella 56,91. Hän jäi runsaat neljä metriä Tytti Oikarisesta ja runsaan metrin Aada Koppelista.

Johanna Witka palkittiin karnevaaleilla ansioistaan myös Vuoden Mörssärinä. Witka on toiminut Suomen moukarinheittäjät ry:n sihteerinä sekä ollut suunnittelemassa muun muassa Tour de Hammer -kilpailusarjaa.

Aikaisemmin Someron Esan Kari ja Jani Pihkanen ovat saaneet myös Vuoden Mörssäri -tunnustuksen.

Linnea Harala juoksi 1500 metriä

Kolmen vuoden tauon jälkeen Esan Linnea Harala juoksi yhden mielimatkoistaan 1500 metriä. Harala oli Jämsän kestävyysjuoksukarnevaalien B-erässä viidentenä ajalla 4.55,70. Haralan kolme vuotta vanha ennätys on 4.34,87, mutta tärkeintä uudessa tulemisessa oli taas ratajuoksujen makuun pääseminen.