On taas Suviheinäturnauksen aika

0
Naisjoukkueiden finaalitunnelmia viime kesän Suviheinäturnauksesta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaisen urheilukesän suuri juhla, jalkapallon Suviheinäturnaus, on taas alkamaisillaan. Tämän illan ja huomisen päivän aikana urheilukentällä temmeltää varovaisenkin arvion mukaan puolentuhannen pelaajan ja kannustajan joukko.

Someron Voiman jalkapallojaoston järjestämä 27. Suviheinäturnaus on houkutellut 25 miesten ja viisi naisten joukkuetta Somerolta ja kauempaakin.

Naisten sarjan loppuottelussa viime kesänä kohdanneet somerolaisyhdistelmät Promille ja Hurmaavat Kimalaiset ovat mukana. Promille juhli mestaruutta vuosi sitten, mutta Kimalaiset ja muut haastajat lienevät kasvattaneet voitonnälkäänsä 12 välikuukauden aikana.

Naisten sarjan osanottajat pelaavat ensin yksinkertaisen alkusarjan (neljä ottelua/joukkue), jonka jälkeen kärkinelikko jatkaa mestaruusjahtia välierissä ja lopulta finaalissa.

Miesten sarjan jokaisesta viidestä alkulohkosta kolme parasta joukkuetta jatkaa varmuudella pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen, eli neljännesvälieriin. Seurakseen ne saavat tilastollisesti parhaiten menestyneen lohkonelosen.

Miesten sarjan kestomenestyjä, somerolainen Kaurakedon Kyljys, on kahtena viime vuonna ollut mukana loppuottelussa ja päätynyt molemmilla kerroilla Suviheinä-hopealle. Viime kesän ykkönen, salolainen Mad Cows, ei ole – ainakaan samalla nimellä – puolustamassa somerolaisen arvoturnauksen mestaruutta.

Jalkapallon Suviheinäturnaus 8.–9.7. urheilukentällä.