Sarén neljäntenä Tallinnassa

0

Teksti Aulis Tiensuu

Veikka Sarén kisasi sunnuntaina Tallinnassa avoimissa Baltian mestaruuskilpailuissa sijoittuen neljänneksi. Kisa käytiin supersprint-matkoilla, jossa uintiosuus oli 375 metriä, pyöräily 10 kilometriä ja juoksu 2,5 kilometriä.

Sarén kertoi, että uinti sujui vähän nihkeästi eikä vaihtokaan ollut paras mahdollinen, jonka myötä hän pääsi pyöräilyosuudelle ryhmässä, joka yritti tavoittaa karanneen latvialaisen jäljessä ajavaa trioa. Eivät kuitenkaan tavoittaneet. Hän pääsi juoksuosuudelle noin parinkymmenen sekunnin päässä kakkossijasta.

– Toisin kuin viikko sitten, nyt jalat tuntuivat juoksuosuudella kevyiltä ja juoksu sujui loistavasti. Olin juoksuosuuden nopein ja kilometrivauhtini oli lähes 2.50 luokkaa, joka tietäisi 3000 metrillä runsaan kahdeksan ja puolen minuutin aikaa. Hieman matka loppui kesken, sillä hävisin kolmannen sijan puolella metrillä ja hopean vajaalla viidellä metrillä, kertoi Veikka Sarén.

Kilpailun voitti Latvian Artürs Leipa kokonaisajalla 28.15, toinen oli Viron Johannes Sikk ajalla 28.30 ja kolmas Liettuan Arjoms Gajevskis, joka yhdessä Sarénin kanssa jäi vain kaksi sekuntia Sikkistä.

– Seuraava triathlonkisani on ensi viikonloppuna Turussa, mutta elokuussa on hiljaisempaa. Tekisi silloin mieli käydä juoksemassa jokunen 3000 tai 5000 metrin kilpailu, jotta pääsisi mittaamaan puhtaan juoksukunnon ilman ”esilajeja”.