Sarén mitaleille perusmatkan SM-kisassa

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jane Iltanen/TS

Someron Esan Veikka Sarén saavutti M23-sarjan hopeaa triathlonin SM-kisan perusmatkalta Espoon Oittaalla. Kilpailu oli Sarénin ensimmäinen perusmatkan kilpailu, jossa uinti on 1,5, pyöräily 40 ja juoksu 10 kilometriä.

Olosuhteet olivat koleat, mutta märkäpukua ei käytetty. Sarénin kertoman mukaan uinti sujui kuitenkin hyvin, sillä hän pääsi kolmantena pyöräilyosuudelle. Kilpailussa oli junioreiden lisäksi mukana myös miesten sarjan kilpailijoita.

Pian kuitenkin kävi ilmi, että märkä mies alkoi kohmettua alle 15-asteisessa kelissä ja varsinkin märät jalat hyytyivät. Hän joutui jättäytymään kärkijoukosta ja joutui kakkosporukan kiinniajamaksi. Mutta siinäkin kyyti oli liikaa ja hän joutui jättäytymään kolmanteen porukkaan.

– Oli aivan ennen kokematon tilanne tuo jalkojen hyytyminen. Pyöräilyosuus meni pahasti pieleen. Juoksuosuuteenkin se vaikutti, mutta se sujui kuitenkin olosuhteet huomioiden hyvin, kertoi Veikka Sarén lopputulokseen pettyneenä.

– Kunto tuntuu kuitenkin olevan paljon parempi kuin mitä tulosluettelo näyttää.

Sarén sai SM-hopeaa M23-sarjasta kokonaisajallaan 1.55.50. Mestaruuden pokkasi Sarénin vanha kilpakumppani Ville-Valtteri Salonen vajaat kolme minuuttia paremmalla yhteisajalla. Kaikki sarjat huomioiden Sarén oli yleisen sarjan kuudenneksi paras.

Ensi viikonloppuna hän kisaa Tallinnassa avoimissa Baltian mestaruuskilpailuissa.