Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan kasvatti, nyt Turun Urheiluliittoa edustava, Silja Kosonen otti ensimmäisenä suomalaisnaisena 17 vuoteen MM-kisojen pistesijan, kun hän Eugenen MM-kisojen naisten moukarin finaalissa heitti seitsemännen sijan tuloksella 70,81. Kososen valmennuksesta vastaa somerolaislähtöinen Jani Pihkanen.

Viime vuoden junioreiden maailmanmestari ja ME-heittäjä Kosonen oli seitsemäs jo karsintakilpailussa, jossa tuloksensa oli vielä parempi 72,15.

– Kilpailun alku oli hieman tahmeaa ja heitoissa oli pientä tekniikkavirhettä. Jäi tuntuma, että tänään olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin, kertoi kilpailujen nuorin osanottaja Silja Kosonen kuitenkin tyytyväisenä.

Suomen toinen edustaja SE-nainen Krista Tervo oli karsinnan kolmas tuloksellaan 73,83, mutta jäi finaalissa kymmenenneksi tuloksella 69,04. Suvi Koskinen jäi jo karsintaan. Myöskään Suomen moukarimiehet Tuomas Seppänen ja Aaron Kangas eivät yltäneet finaaliin.

Kuusjokelaislähtöinen Wilma Murto otti samana päivänä sitten naisten toisen pistesijan, kun hän oli seiväskilpailussa jaetulla kuudennella sijalla kauden parhaallaan 460. Aiempi suomalaisnaisten paras MM-kisojen seivässaavutus on Minna Nikkasen kymmenes sija Pekingistä vuonna 2015.