Sisumetsän siimeksessä pääsee ylittämään itsensä

0
Sisumetsän Seikkailupuistossa pääsee koettelemaan omia rajojaan turvallisesti, mutta missä kohtaa tahansa voi myös jättää leikin kesken, jos seuraavat radat alkavat vaikuttaa liian haastavilta. Hilda Tammi vauhdissa.

Teksti ja kuvat Olli Luukkola

Hiidenlinnan alueella, vartin ajomatkan päässä Somerniemen Kesätorilta, sijaitsee valtakunnallisestikin tunnettu Sisumetsän Seikkailupuisto. Hilda Tammi ja Justus Mäenpää lähtivät selvittämään, onko paikka maineensa veroinen.

Heti perille saavuttaessa koko somerolaisseurue oli äimän käkenä siitä, kuinka upea ja huoliteltu kauniissa järvimaisemassa avautuva elämyspuisto on. Paikan eteen on nähty selvästi vaivaa.

Porteista sisään astuessa alue ei vielä pääse oikeuksiinsa, vaan sen monipuolisuus ja laajuus selviää vasta kierrellessä. Ilmassa sikin sokin siintävät vaijerit luovat kuitenkin kuvaa siitä, kuinka suuresta kokonaisuudesta on kyse.

Turvallisuus on selvästi huomioitu alueella ensisijaisesti. Kiipeilemään ei ole asiaa ennen kuin opastusvideo on katsottu ja työntekijät ovat varmistaneet, että varusteet on puettu oikein.

Seikkailupuistosta löytyy yhdeksän erilaista rataa, jotka vaikeutuvat seikkailun edetessä. Jo ala-asteikäiset pääsevät seikkailemaan halutessaan itsenäisesti, ja ensimmäiset radat ovatkin lähinnä perheen pienimmille tarkoitettuja. Viimeisin rata on kuitenkin huippuvaativa ja sen selvittäminen tuottaa haasteita varmasti jokaiselle.

– Alueen miljöö on todella upea ja etenkin viimeiseltä radalta avautuvia näkymiä ei moni voita, Mäenpää kehuu.

Alueella riittää tekemistä kaikenikäisille, vaikka seikkailupuisto ei olisikaan oma juttu. Aktiviteetteihin lukeutuu muun muassa karting-rata, eläinpuisto ja näköalapaikkoja. Aika kuluu kuin siivillä, eikä päivävisiitillä ole varmasti tylsää hetkeä, ellei nimenomaan halua istahtaa alas nauttimaan päivästä jossakin alueen monista kahvioista.

Kaiken kaikkiaan ympäristö on luotu ihanteelliseksi itsensä ylittämiselle. Ylpeä hymy ei hälvene helpolla edes päivän päätteeksi.

– Alkuun mua jännitti ihan sikana, mutta mahtavien työntekijöiden tsemppauksen myötä uskaltauduin päivän aikana ylittämään itseni. Missään kohtaa ei kuitenkaan tullut fiilis, että kukaan painostaa, vaan jokainen sai itse päättää, kuinka kovan haasteen ottaa vastaan. Oli ihan superkivaa, Tammi ylistää.