Sisustustaulu osaksi kotia – uniikki sisustustaulu toimii sisustuselementtinä

0
Leena Sorvari keksi kuvilleen myyntipaikan ja Ari Tuomonen oli valmis yhteistyöhön.

Uniikki eli yksilöllinen sisustustaulu poikkeaa edukseen esimerkiksi huonekalukauppa Ikean myymistä painotuotteista. Niitäkin pannaan seinille, mutta niitä mahtuu ”13 tusinaan”. Vähintään. Samanlaisia tulee vastaan ympäri maailman.

Leena ”Lenski” Sorvarin taulut edustavat toista. Hän on valokuvannut pitkään, ryhtynyt harrastamaan kuvanmuokkausta ja kerännyt näillä kuvillaan huomiota some -maailmassa. Sitten hän sai sopivasti sarjan isoja kehyksiä, teetti kuvistaan suurennoksia ja mietti taas, mitä hän sitten kuvilleen tekisi.

– Kävin tuossa tien toisella puolella kaupassa ja satuin siitä pihasta näkemään Huonekalu Virtasen myymälän. Silloin pälkähti, että minähän voisin kysyä asiaa Tuomosen Arskalta, jos hän ottaisi kuviani myyntiin.

Leena Sorvari: Ikihongat

Virtasen yrittäjäkauppias Ari Tuomonen oli kuvat nähtyään valmis yhteistyöhön. Missään kuvia ei ole vielä mainostettu, mutta Sorvarin kuvat ovat alkaneet herättää kiinnostusta asiakaskunnassa.

– Tänne meille ne sopivat oikein hyvin. Aseteltuina huonekalujen kanssa yhteen, niin kuin näitä laitetaan koteihinkin. Varsinkin mökkiläiset ovat jo kyselleet, kenen tauluja nämä ovat. Kerroin, että harvinaisia ovat, kahta samanlaista ei tule vastaan.

– Hän on tuleva, suuri taiteilija, minä kerroin heille. Alkuperäinen somerolainen nainen näitä tekee, Ari Tuomonen kehaisee sanoneensa.

Tuomonen arvioi kuvat tyylikkäiksi.

– Nyt kun ne ovat tuossa, ne ovat hyvin esillä. Eräskin kehui taulua, johon Lenski kertoi kuvanneensa Pitkäjärven koulun pihan perällä olevia vanhoja puita. Kyseessä oli jokin helsinkiläinen taidepiirtäjä, Tuomonen jatkaa.

– Joku ostaa meiltä sohvakaluston, ja näkee, että juuri tuo taulu sopisi hyvin sen yläpuolelle.

Kuvien lähtökohta on kännykkäkuvassa. Niiden kuvanlaatu yltää nykyisin suurennoksien tekoon asti, kunhan vain kuvaaja itse huolehtii siitä, että teetettävät kuvat varmasti ovat teräviä.

Leena Sorvari: Aikansa elänyt

Kuvanmuokkauksen Sorvari on tehnyt kännykällä ja tabletilla toimivalla Snapseed -ohjelmalla. Kuvien tulostuksen hän tilasi netissä kauppaa tekevän kuvanvalmistamo smartphoto n kautta.

– Mulla suoraan sanoen lähti homma lapasesta. Nämä ovat originellia, yhden ihmisen työtä. Ja nämä ovat ainokaisia, toista samanlaista minä en tee, Sorvari lupaa.