Someron Säästöpankki laajentaa Turkuun ja Loimaalle

0
Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta ja pankinjohtaja Joni Rintamaa luottavat paikallisuuteen ja palveluun, jossa sähköiset palvelut ja henkilökohtaiset konttoripalvelut täydentävät toisiaan.

Someron Säästöpankki avaa uudet pankkikonttorit Turkuun ja Loimaalle. Työntekijöiden rekrytointi näihin toimipisteisiin alkaa lähiviikkoina.

Uusien konttoreiden on tarkoitus avautua loppuvuodesta 2022 tai alkuvuodesta 2023. Tiedotteen mukaan yritys suunnittelee etenemistä ja konttoreiden avaamista muuallekin Turun seudulle.

Vuonna 1880 perustettu Someron Säästöpankki toimii Salon, Perniön, Kemiönsaaren, Marttilan, Someron, Forssan, Urjalan, Akaan, Loviisan ja Kotkan toimialueella.

Yritys on avannut vuosien 2020–2022 aikana uusia konttoreita Loviisaan, Kemiönsaarelle, Akaaseen, Kotkaan sekä Marttilaan. Lisäksi toiminta laajenee Haminaan ensi vuonna.

Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta sanoo uusien konttoreiden perustamisen olevan pankille jo tuttua.

– Loimaan osalta Someron Säästöpankki toimii jo tällä hetkellä hyvin samanlaisilla paikkakunnilla Loimaan lähellä, joten laajentuminen Loimaalle on luonnollinen asia, toteaa Siviranta.

Erityisinä painopistealueina Turun talousalueella tulevat olemaan asuntorahoitus, varallisuudenhoito sisältäen henkilökohtaiseen palveluun perustuvaan yksityispankin sekä yritysasiakkaiden palvelut. Näiden palvelujen lisäksi esimerkiksi Loimaan konttorissa säästöpankki antaa maa- ja metsätalouden rahoituspalvelut, lainopilliset palvelut sekä isännöinnin palvelut. Tavoitteena on tarjota asiakkaille myös kassapalvelut.

– Vietämme tänä vuonna Säästöpankkiryhmän 200-vuotisjuhlaa, ja ensimmäinen säästöpankki perustettiin vuonna 1822 Turkuun. Siksi sillä, että pääsemme jatkamaan säästöpankin asiakaslähtöisten pankkipalveluiden perinnettä nimenomaan Turussa, toimintamme alkuperäisillä juurilla, on meille aivan erityistä merkitystä. Emme ole pörssiyhtiö, vaan säästöpankki, tokaisee Siviranta.

Pankinjohtaja Joni Rintamaa Someron Säästöpankista sanoo paikallisuuden ja asiakkaiden taloudellisen hyvinvoinnin olevan yrityksen toiminnan kulmakiviä. Yritys uskoo edelleen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, jossa digitaalinen ja henkilökohtainen palvelu yhdistetään.

– Meillä uidaan positiivisesti vastavirtaan; näin on tehty aiemminkin, selvittää toimitusjohtaja Siviranta.

– Sen lisäksi, että meiltä saa henkilökohtaista palvelua ihmiseltä ihmiselle, meillä palvellaan myös sähköisesti, kuten chatissa, verkkotapaamisissa ja mobiilisti. Olemme läsnä siellä missä asiakkaammekin ovat. Ja siihen aikaan, kun asiakkaamme haluaa, toteavat Siviranta ja Rintamaa asiakastyytyväisyyden merkityksestä.