SoVon naiset niukasti pisteittä

0
Eerika Haalijoki (10) on lähettänyt laukauksen kohti raisiolaismaalia. Haalijoki ja Amanda Virtanen (7) olivat kevätkaudella SoVon parhaat maalintekijät.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naiset halusivat katkaista tappioputkensa jalkapallon Nelosessa ennen kesätauolle siirtymistä. Hyvä yritys viime kotiottelussa ei kuitenkaan poikinut toivottua palkintoa, vaan Raisio Futiksen kakkosjoukkue vei sarjapisteet 2–3 (1–1) lopputuloksen myötä mukanaan.

SoVolla oli ennen lauantaita tilillään kahdeksan peräkkäistä tappiota. Kolme edellistä kierrosta olivat tuottaneet tehtyjen maalien sarakkeeseen vain yhden merkinnän.

Somerolaisjoukkueen tavoin Nelosen A-lohkon tyvipäähän on jämähtänyt myös sen tuorein vastustaja, Raisio Futis/2. Keskinäinen kamppailu avasi molemmille osapuolille mahdollisuuden pistetilin kasvattamiseen.

SoVo kehitteli jo ensimmäisellä pelivartilla pari erinomaista maalintekopaikkaa, mutta sen paremmin Seena Lahden kuin Viivi Karttilankaan yritykset eivät kantaneet maalitolppaa lähemmäksi onnistumista.

Virtaselta nopea kuittaus

Kotijoukkue oli hienokseltaan niskan päällä, mutta avausmaali syntyi kuitenkin raisiolaisten toimesta runsaan puolen tunnin pelin jälkeen. Takaisku ei lannistanut SoVoa ja entistä aggressiivisempi hyökkäyspeli tuotti nopeasti tulosta.

Vahvan avausjakson pelannut Eerika Haalijoki laukoi täpärästi ohi RaiFun maalin ja heti perään sai Amanda Virtanen oman tilaisuutensa. Hänen vetonsa suuntautui tarkasti kohti maalin alanurkkaa eikä hyvän ottelun pelannut raisiolaisvahti Jessica Parkkinen yltänyt torjuntaan.

Tauon jälkeen SoVo hukkasi vähäksi aikaa hyvän otteensa ja vierasjoukkue käytti emäntiensä uinahdukset heti tylysti hyväkseen. Ensin pallo poukkoili Tytti Nyrösen selän taakse somerolaismaaliin kulmapotkun jälkitilanteesta ja muutamaa minuuttia myöhemmin RaiFun Ronja Penkkalan kaukoveto kimmahti tolpan kautta SoVon verkkoon.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa SoVo havahtui jälleen pelaamaan alkupelin tasollaan, vyöryttäen hyökkäyksiään kohti

Hellesäässä kovasti juoksuhommia paiskineen Oili Ovaskaisen yritys palkittiin vihdoin varttitunti ennen loppua, kun hän näppärän ja riittävän suoraviivaisen kuvion päätteeksi viimeisteli kauden avausmaalinsa ja nosti kotijoukkueen maalin päähän.

Seitsemän viimeisen peliminuutin aikana muun muassa Lahdelle, Haalijoelle ja Ovaskaiselle tarjoutui vielä hyvät paikat tasoituksen värkkäämiseen, mutta maaliviivan ylitse somerolaisjoukkue ei enää saanut palloa toimitettua.

Sarjapisteittä jääminen tietysti kirpaisi sovolaisia, mutta kaksi tehtyä maalia ja tiukka hanttiinpano pitkän tappioputken jälkeen olivat joka tapauksessa lupaavia ennusmerkkejä syyskautta ajatellen.

SoVo siis voitti kevätkierroksella yhden ottelun pelaamistaan kymmenestä. Yksi tappio tuli lisäksi tilille vieraspelin luovutuksesta. Somerolaisjoukkue teki kolmetoista maalia, joista Haalijoki (4) ja Virtanen (3) viimeistelivät yli puolet.

Kesätauon jälkeen kausi jatkuu SoVon osalta tämän kuun viimeisen lauantain kotiottelulla Kaarinan Poikien kakkosjoukkuetta vastaan.