Suunnittelussa tarpeen riittävä määrä vaihtoehtoja – paras ratkaisu ei ehkä ole ympyrä eikä kääntyvien kaista

0
Joensuuntien ja Koulutien risteyksessä ja suojatiellä on eniten kevyttä liikennettä Somerolla.

Tekninen lautakunta päätyi kääntyvien kaistaan Joensuuntien ja Koulutien risteyksessä, mutta Someron Vanhusneuvosto kysyy, miksei tehty ympyrää.

Liikennesuunnittelussa vaihtoehtoja riittää. Kolmaskin ratkaisu löytyy.

Liikenneturvan suunnittelupäällikkö Juha Valtonen ei esimerkiksi näe kääntyvien kaistaa sen paremmin kuin ympyrääkään parhaana ratkaisuna kyseiseen paikkaan. Ne eivät olisi kaikki ongelmat poistavia ratkaisuja.

– Tietysti nopeudet Joensuuntiellä ovat Somerolla tiedossa oleva ongelma. Kiertoliittymä ”katkaisisi” liikennettä ja pakottaisi hiljentämään ja toimisi sinällään eräänä ratkaisuna, Valtonen myöntää.

Ei ylisuurille toteutuksille

Muutostyö olisi kuitenkin hänen mukaansa erittäin iso. Vastaavan nopeuksien katkaisun voisi saada aikaan muullakin tapaa.

Esimerkiksi siten, että Koulutien suuntaisesti kulkevan kevyen liikenteen väylän jatkeena oleva Joensuuntien ylitys tehtäisiin korotetuksi – mikä olisi kevyen liikenteen turvallisuuden kannalta parempi ratkaisu. Samalla se alentaisi ajonopeuksia.

Keskustelu korotuksista on Somerolla kuitenkin ajautunut osin harhateille. Siinä mielessä, että varsinaisen ”töyssyksi” riittää jo viitisen senttiä, jos sen vieressä on autoa kovissa nopeuksissa täristävät mukulakivet.

Forssassa Kartanonkadulla on nähty, että kukaan ei halua täristää autoa ja itseään ratissa, vaan sopeuttaa vauhdin paikan vaatimusten mukaiseksi. Ei siis pidä puhua ”hyppyreistä” eikä korotuksista.

Syytä vielä pohtia uudelleen

Keskustelu ratkaisusta tulee ilmeisesti jatkumaan. Ainakin teknisen lautakunnan puheejohtaja Harri Känkänen (ps.) kommentoi, että vaihtoehtoisia ratkaisuja on syytä vielä pohtia.

– Liikennevalokokeilun yhteydessä lautakunta keskusteli myös suojatien korotuksesta. Mutta silloin pienen töyssyn tuomista ja tärinää ei näytetty haluavan. Tämä tapahtui siis edellisen lautakunnan aikana.

– Viimeksi kun sitä mietittiin, tuli esille ajatus kääntyvien kaistasta Joensuuntielle. Liikenneympyrästäkin vähän oli juttua. Ajateltiin, että se ei siihen mahdu, joten asiaa ei enempää ole ymmärtääkseni tutkittu, Harri Känkänen pohtii.

Vanhusneuvoston esitystä ei Känkänen tyrmää.

– Ei se huono ole. Ehkä kääntyvien kaista voi toistaiseksi olla halvempi ratkaisu. Mutta siitä on varmaankin hyvä vielä keskustella. Sekin on mahdollista, että ympyrä joskus tehdään, jos kääntyvien kaista osoittautuu huonoksi. Asiat eivät poissulje toisiaan.