Tekisinkö itse

0

Kesällä suomalaisten lomapäiviin kuuluu erilaisia rakennusprojekteja. Vasara paukkuu ja saha soi kotona ja mökillä, ja puutarhassa viuhuvat toiset työkalut.

Kyselyn mukaan lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo remontoivansa joko itse tai perheen, sukulaisten ja kavereiden avustuksella. Olemme ”Remontti-Reiskoja”, mutta vähenevässä määrin. Menneinä aikoina kansanluonteeseemme kuului suurempi ahkeruus. Pahat kielet sanoisivat uus-avuttomuuden lisääntyneen.

Kaikki eivät luota omiin remonttitaitoihinsa, vaan turvautuvat mieluummin ammattilaisten apuun. Etuina on ajan tasalla pysyvä ammattitaito, pelit ja pensselit. Lisäksi jää aikaa mökkiohjelmien suuresti tuuttaamalle ”chillailuun”.

Toisesta syrjästä omin toimin tekeminen on kiva harrastus, siinä missä moni muukin. Pääasia on, että lomalla saa pään nollattua arkityön jähmettyneisyydestä. Vapautuksen johonkin ihan muuhun.