Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan triathlonisti Veikka Sarén, 20, palasi viikko sitten vajaan kahden viikon vuoristo-olosuhteissa tapahtuneelta harjoitusleiriltä Italian Livingosta. Alkukesän sairastelujen ja parin toipumisvaiheen kilpailun jälkeen Sarén on pitänyt reilun kuukauden kilpailutaukoa ja keskittynyt harjoitteluun, josta siis osa Italiassa.

Nyt Sarénin kilpailut taas jatkuvat. Loppukesän kilpailut käynnistyvät huomenna lauantaina Espoon Oittaan SM-kisoissa, joissa edessä on kilpailu vaativilla olympiamatkoilla. Kilpailu koostuu 1,5 kilometrin uinnista, 40 kilometrin pyöräilystä ja 10 kilometrin juoksusta.

Seuraavana viikonloppuna vuorossa ovat avoimet Baltian mestaruuskilpailut Tallinnassa ja siitä viikon päästä Turun kilpailut.

– Korkean paikan leiri oli onnistunut ja täynnä tärkeää oppia. Nyt palataan taas kisaamisen makuun ja on mukava päästä taas kilpailemaan ”terveenä” ja toivottavasti kevyin jaloin, kertoo Veikka Sarén tämän hetken kuulumisistaan.