Teksti Aulis Tiensuu

Ensi viikonlopun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin ja maaotteluun valmistautuva Someron Esan Marika Virtanen heitti perjantaina Raaseporissa kauden parhaan moukarikaarensa 55,22. Viimeisellä heittokierroksella syntynyt tulos paransi lähes 1,5 metrillä hänen aiempaa kauden parastaan, mutta jäi vielä 62 senttiä vuosi sitten heittämästä ennätyksestään.

Virtanen oli kilpailussa toisena. Voittoon heitti HIFK:n Andrea Östman tuloksella 56,89.

Toisen sijan saavutti myös Esan Jenni Vuori, joka lauantaina heitti Sastamalan Timanttikisoissa keihästä tulokseen 44,22. Kilpailun voitti Tampereen Pyrinnön Siiri Elomaa tuloksella 46,47. Vuoren kauden paras on kolme senttiä tätä parempi.

Someron Voiman Fanny Pettersson voitti torstaina Tammelassa T11-sarjan 60 metriä uudella ennätyksellään 9,03. Toinen oli Salon Vilppaan Mette Mettala ajalla 9,59.

Esan Taija Takanen juoksi Tammelassa naisten 100 metrillä kolmanneksi aikaan 14,69 ja lauantaina Tuusulassa 200 metriä uuteen ennätykseensä 30,45. Aika oli alkuerien 17. paras. Molemmat ajat syntyivät hyväksyttävissä olosuhteissa.