Voisiko skeittiparkki sittenkin onnistua

0
Skeittiparkki sijoittuisi Härkä-patsaan ja sen takana pilkottavan soittajakorokkeen väliselle alueelle. Nykyiset puut jäisivät kasvamaan.

Skeittiparkin rakentaminen tänä vuonna ei ole hetkeen näyttänyt hyvältä. Saatiin vain yksi tarjous, joka teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan ”huomattavasti” ylitti talousarvioon budjetoidut 40 000 euroa.

Hanke oli jo viivästymässä vähintään ensi vuoden puolelle, mutta nyt valoa on näkyvissä, sillä nuorisoa ei haluta unohtaa. Ilmassa on, että päättäjät haluaisivat hankkeita enemmän toteutukseen, eikä vain keskeytyksiin tai sen uhan alle.

On kuulunut rakentamista puoltavia äänenpainoja. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Harri Känkänen (ps.) on valmis sille, että hanke saataisiin uuteen käsittelyyn.

Känkänen toteaa alkuun, että ”kyllä keinot löytyy”.

– Ei se vaadi kuin valtuuston hyväksynnän, että hanke etenee ilman avustusrahoja. Jos valtuusto 100 000 euron tarjouksen hyväksyy, niin ilman muuta tehdään.

Hän toteaa liiallisen kalleuden olleen teknisen johtajan ajatus. Lautakunta ei ole asiasta kommentoinut.

Somero ei ole voinut hakea skeittiparkkiin rahoitusta, koska suunnitelmia ei ole ollut. Valtuusto puolestaan on edellyttänyt, että hankkeelle pitää valtionavustus saada. Jatkossa se voi päättää toisin.

Eteneminen valtion rahoituksen turvin siirtäisi hankkeen joka tapauksessa ensi vuoteen.

– Jos se tänä vuonna halutaan aloittaa ja tehdä, meidän pitää valitettavasti valtionapu unohtaa. Silloin se tehdään omalla rahalla.

Harri Känkänen tietää skeittiparkin tarpeellisuuden nuorille. He ovat riittävästi joutuneet jäämään ilman. He tarvitsivat rahanjaossa ja rakentamisinvestoinneista osansa.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa, kun elokuussa on valtuustoretki. Jos halutaan, niin aikaisemminkin voidaan kokoontua, se on mahdollista. Sitä ennen tarvitaan teknisen lautakunnan kokous, joka asiaa esittäisi eteenpäin. Sen kokous on tiistaina 23.8.

– Jos saataisiin skeittiparkki asialistoille. Nyt meillä on taas vähän enemmän miespulaa teknisellä puolella, niin yritettäisiin silti saada se mukaan ja hallituksen kautta seuraavaan valtuustoon, Känkänen suunnittelee.

Tilakeskuksen päällikkö Markus Älli esittelisi asian. Myös tekninen johtaja on tulossa lomansa jälkeen töihin vielä noin kuukaudeksi, ellei ole käyttämättä rästilomia.

Kalleuskin on suhteellista. Siinä vaiheessa kun asiaa valmisteltiin, ei ollut tietoa todellisista kustannuksista. Jäätiin ”alamitalle” hinnan suhteen.

Kustannukset maailmalla ovat pomppineet pelkästään ylöspäin. Esimerkiksi Salossa isompi skeittipaikka maksoi useita satojatuhansia. Lautakunta toisi nyt esille, kuinka paljon ”pitkäksi” hinta meni, ja siitä päätettäisiin.

– Oletan ja olen positiivisesti sitä mieltä, että kyllä me se yritetään tehdä. Mutta katsotaan, valtuustohan asian loppupeleissä päättää. Me lautakunnassa vain ehdotamme, Känkänen luotsaa kantanaan.