Baddingin kotitaloon pääsee tutustumaan sunnuntaina

0
Baddingin sisko Mailis Niemelä

Pieni, mutta tiivis joukko somerolaisia on kunnostanut Rauli Badding Somerjoen taloa noin kolme vuotta talkoilla. Nyt urakka on valmis. Ensi sunnuntaina 28.8. kello 12-15 kotitalossa on avoimet ovet, jotta kaikki halukkaat pääsevät katsomaan, miltä talossa nyt näyttää.
– Olemme Baddingin siskon Mailis Niemelän kanssa paikalla kertomassa talosta ja remontista, sanoo talkoitten puuhamies Kai Merilä.
Hän kehuu kaikkia talkoisiin osallistuneita ja siihen lahjoittaneita tahoja.
– Pakko nostaa kuitenkin erityisesti esiin kaksi herraa. Tammisen Jonin rakennusporukka teki ihan uskomattoman pyyteetöntä ilmaistyötä satoja tunteja. Ja mitäpä olisi rakennus ilman kunnon peltikattoa. Vanha katto kun vuosi pahasti, niin Nurmen Janne tuli apuun ja lahjoitti ihka uuden konesaumatun peltikaton. Mutta kuten sanottu, kaikkien talkootyöläisten ja lahjoittajien panos oli todella tärkeää.
Kotitalolle pääsee Helsingintien varresta Badding-kioskilta polkua pitkin.
Ovet ovat avoinna kioskilla tuolloin pidettävien kauden päättäjäisten ajan eli kello 12-15.
– Uskoisin, että kun nyt remontti tehtiin niin ammattimaisen hyvin, seuraavan kerran vastaava on edessä tuossa noin sadan vuoden kuluttua, Merilä arvelee.
Baddingin musiikkiakin kuullaan, ja sitä esittää kioskilla somerolainen laulaja-lauluntekijä Kari Luoto.
– Parkkipaikka kioskilla on pieni, joten tapahtumaan kannattaa tulla kimppakyydein niin paljon kuin mahdollista, Merilä vinkkaa.