Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Henri Liipola on valittu rankingpisteiden perusteella Suomen moukariedustajaksi runsaan viikon kuluttua Münchenissä alkaviin yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuihin. Muut Suomen edustajat ovat tutut kilpakumppanit MM-kisoissa jo mukana olleet Aaron Kangas ja Tuomas Seppänen.

Kolmikko on ollut koko kauden varsin tasaväkinen ja voittanut toisiaan ristiin. Kauden kärkitulos 75,32 metriä on Liipolalla, mutta kaukana siitä eivät ole Kangas ja Seppänenkään tuloksillaan 75,03 ja 74,97.

Tänä viikonloppuna Joensuun Kalevan kisoissa tullaan SM-mitaleista käymään jälleen tiukka senttitaistelu, niin kuin monissa kauden aikaisemmissa kilpailuissakin on ollut. Perjantaiaamupäivän karsinta kello 11.00 on kaikille pelkkä muodollisuus. Finaali heitetään lauantaina kello 18.45.

Naisten moukarissa Esalla on kaksi edustajaa, kun nousukuntoiset Johanna Witka ja Marika Virtanen lähtevät tavoittelemaan 10 parhaan finaalipaikkoja lauantain karsintakilpailussa kello 9.45.

Kauden tilastoissa Witka on 14. tuloksella 56,91 ja Virtanen 17. tuloksella 55,22. Tilastoissa edellä olevista nuorten MM-kisoissa oleva Charlotta Sandkulla on poissa. Mikäli finaalipaikka irtoaa, niin finaali heitetään sunnuntaina kello 14.40.