Henri Liipolalla hyvä kenraali EM-kisoihin

0
Henri Liipolan tyylinäyte.

Teksti Aulis Tiensuu, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Esan Henri Liipola osoitti nousevaa kisakuntoa EM-kisojen kenraaliharjoituksessaan lauantaina Somerolla. Liipola heitti Säästöpankin eloheitoittojen voittotulokseksi 73,63, jota pidemmälle hän viimeksi heitti samassa ringistä vastaavissa kilpailuissa toukokuussa. Toiseksi pisin heitto oli vain 20 senttiä parhaasta.
– Ihan ok heittoja ja tuntui, että jäi vielä varastoon metrejä, niin kuin kuuluukin, sanoi EM-kisoihin sunnuntaina lähtenyt Liipola.
Toiseksi heittänyt Roope Auvinen heitti viisi senttiä vaille 70 metriä ja kolmas oli Markus Kokkonen tuloksella 67,13.

Witka ja Virtanen kauden parhaimpiinsa

Naisten kilpailussa Esan omat heittäjät Johanna Witka ja junioreiden SM-kilpailuihin valmistautuva Marika Virtanen osoittivat myös nousevaa kisakuntoa. Kumpikin heitti kauden parhaansa. Viidenneksi sijoittunut Witka paransi yli kahdella metrillä aiempaa noteeraustaan heittämällä viimeisellään 59,18 ja kahdeksanneksi tullut Virtanen jäi vain kaksi senttiä viimevuotisesta ennätyksestään heittämällä viidennellään 55,82.
Johanna Witka on heittänyt viimeksi pidemmälle lähes kolme vuotta sitten syyskuussa 2019. Sen jälkeen hänellä on ollut erilaisia pikkuvammoja, jotka ovat haitanneet parasta heittoterää.
– Ei ollut vieläkään kovin hyviä heittoja, mutta viimeinen oli jo sinne päin, totesi Witka kisan jälkeen.
Suomen EM-edustajien ollessa jo kisakaupungissa naisten kilpailun voitti Kati Ojaloo tuloksella 66,86 ja toiseksi heitti Kiira Väänänen 65,82. Ennen Witkaa olivat 60,90 heittäneet Tytti Oikarainen ja Tiina Rinnekari.