Jousiammuntaan kaivataan lisää harrastajia

0
Taljajousen rakenteena on yleensä laminaatti, jossa käytetään puuta sekä lasikuitua, huipulla myös alumiinia ja hiilikuitua. Taljajousesta on helpompi tehdä tehokkaampi, kun taljasto keventää vetovastusta ja siis ampumista. Kuvan taljajousi on lasten mitoille. Taustalla nuolikotelo eli viini.

Teksti Timo Kalenius

Keväällä Someron Ampumaseurassa aloitettuun jousiammunnan harrastajaryhmään ei innostuneita harrastajia saatu tarpeeksi, joten kesän aikana on pidetty hiljaiseloa ja uutta starttia yritetään syksyn aikana.
Harrastuksen voi aloittaa, vaikka ei omia välineitä olisikaan sillä seurasta löytyy aloitukseen ja lajin tutustumiseen tarvittavat välineet niin lapsille kuin aikuisillekin.
– Toivottavasti nyt loppukesästä mukaan saadaan tarpeeksi jousiammunnasta kiinnostuneita, kertoo jaoston vetäjänä toimiva Antti Hurmerinta.

– Etsinnässä on nyt sisätilat, joissa voisimme harrasta lajia talvikaudella, jatkaa Hurmerinta.
Kesällä jousiammuntaa on harrastettu Aholan radalla.
Jousiammunta on lajina uusi Somerolla eikä harrastuksen aloittaminen vaadi isoa taloudellista panosta, sillä kausimaksutkin on pyritty pitämään kohtuullisina.
Lajista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jousiammuntajaoksen vetäjään Antti Hurmerintaan ja lisätietoja antaa myös Someron Ampumaseuran puheenjohtaja Matti Mako.