Kaksi SM-mitalia Someron Esalle

0
Marika Virtanen ja valmentajansa Jani Pihkanen olivat tyytyväisiä mitaliin.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jarno Virtanen

Someron Esan Marika Virtanen otti jo kuudennen perättäisen nuorten SM-kisojen mitalinsa moukarinheitosta, kun hän heitti N19-sarjan SM-hopeaa Vaasassa lauantaina. Aiemmista Virtasen mitaleista neljä on kultaa sekä yksi pronssia.
Kultamitali oli nytkin varsin lähellä, sillä Marika Virtanen johti kilpailua ensimmäiseltä kierrokselta viimeisen kierroksen lähes loppuun. Paras heittonsa varhain aamupäivällä käydyssä kilpailussa on neljännen kierroksen 52,50. Kilpailun toiseksi viimeisenä heittänyt tilastokärki Charlotta Sandkulla heitti viimeisellään 53,15 ja nousi kolmannelta sijalta johtoon. Virtasella oli vielä vastausvuoro, mutta ehjän sarjan toiseksi paras heittonsa 52,36 ei riittänyt.
– Heitot olivat tasaisia ja teknisesti hyviä. Terävyys ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta tyytyväinen kuitenkin olen tähän kisaan ja sijoitukseen, kertoi Marika Virtanen.
SM-kulta meni siis IF Åsarnan Charlotta Sandkullalle 53,15, hopeaa Virtaselle 52,50 ja pronssia Lopen Urheilijan Emmi Malolle 51,85. Tasaisen kilpailun neljäs oli Virtain Urheilijain Aino-Kaisa Sihvonen 51,11.
N22-sarjan moukarikisan voitti entinen esalainen Silja Kosonen tuloksella 67,35 sekä M19 moukarin ja kiekon myös vielä viime vuonna Esaa edustanut Kenttäurheilijain Max Lampinen tuloksin 50,25 ja 72,80.

Sarén palasi juoksumitalistiksi

Esan Veikka Sarén palasi kahden vuoden jälkeen SM-kisojen lähtöviivalle ja otti jälleen mitalin. Aikaisemmin hänellä on SM-kisojen maastojuoksusta kultaa ja hopeaa sekä 10 kilometrin tiejuoksusta kultaa ja pronssia. Vaasan SM-kisojen 5000 metriä oli hänen ensimmäinen ratajuoksunsa neljään vuoteen ja ensimmäinen 5000 m kilpailu, joka tuotti pronssimitalin ja ennätysajan 15.00,07.
Kilpailun suurimmat ennakkosuosikit jäivät pois keskittyen ensi viikonlopun maaotteluun, mutta SM-mitali on aina SM-mitali. Kilpailun kärkikolmikko Niko Putkinen, Samuel Auvinen ja Sarén erottautui noin neljä kierrosta ennen maalia. Kärkikaksikko pääsi karkuun vähän ennen viimeisen kierroksen alkamista.
– Kilpailu oli matkavauhdiltaan helpohkoa, mutta rataherkkyyttä minulla ei vähäisten lajiharjoitusten vuoksi ollut. Tuntui, että juoksu jäi ”piippuun” ja siitä olisi uudelleen juoksemalla paljonkin pois viilattavaa. En ole pettynyt, mutta parempaankin varmasti pystyn, tilitti Sarén kilpailuun kuitenkin tyytyväisenä.
Suomen mestariksi kiri Karhulan Katajaisten Niko Putkinen ajalla 14.46,64, hopeaa sai Joensuun Katajan Samuel Auvinen 14.49,89 ja pronssia Sarén 15.00,07. Kilpailun neljäs oli Lahden Ahkeran Walte Hautala 15.10,43.

Veikka Sarén (kuva Jane Iltanen/TS)