Katu täyteen ihmisiä ja paras mahdollinen ilma taivaalle

0
Katutanssien talkoojoukkoa edessä vasemmalta Heidi Mäkinen, Päivi Älli ja Tanja Niskanen ja takana vasemmalta Anne Laaksonen, Elina Riikonen ja Silja Kaija.

Somero Sydämessä talkooporukka on jälleen into piukassa järjestämässä Katutansseja, joita on pidetty vuodesta 2004. Ainoastaan vuonna 2020 oli taukoa koronapandemian vuoksi.

Nyt ei ole epätietoisuutta eikä koronarajoitteita säätelemässä, voidaanko tilaisuus järjestää.

Lauantain 6.8. Katutanssien odotukset ovat selvät.

– Katu täysi ihmisiä ja ilma paras mahdollinen, kiteyttää Elina Riikonen järjestelijäjoukon toiveen.

Somero Sydämessä -joukkojen Silja Kaija, Anne Laaksonen, Heidi Mäkinen, Tanja Niskanen ja Päivi Älli haluavat tuottaa iloista mieltä, vilpitöntä yhteisöllisyyttä ja kivan kesätapahtuman.

– Moni tulee kerran kesässä, juuri Katutanssien viikonloppuna Somerolle tapaamaan tuttuja. Katutanssit on se suven tapahtuma, jonne mennään, jatkaa Kaija.

Luvassa on muun muassa taikuri-jonglöörin taituruutta, tikanheittopiste, olutteltta ja rodeota. On sekä ruokaa, kahvia, makeita ja suolaisia leivonnaisia teltoissa tai ympärillä olevissa yrityksissä.

Arpateltassa voi kokeilla onneaan. On näytteilleasettajia, jotka esittelevät tuotteitaan, kuten makeisia, leivonnaisia, lasten- ja naisten vaatteita, ihonhoitotuotteita, muoviastioita, laukunhihnoja, nahkatuotteita, esimerkiksi koruja.

Lapsille on pomppulinnaa, kasvomaalausta, kepparirataa ja talutusratsastusta.

Tansseja vauhdittaa karkkilalainen bändi, Ironwire, joka tunnetaan letkeästä rautalankamusiikistaan. Toinen yhtye on Hired Gun, feat. Kai Merilä, joka panee tanssimaan covereillaan.

Lavalla kuullaan myös gospel-esitys sekä ukrainalaista Olga Markovaa.

Katutanssipäivänä lauantaina 6.8. Joensuuntie on suljettu R-kioskin kulmalta Jukolantien kulmalle, sekä Hämeentie torille asti kello 14-02.00. Kiertotiet on opastettu.