Katutansseissa on tunnelmaa

0
Ironwire-yhtye tanssitti katukansaa.

Teksti ja kuvat Olli Salomäenpää

Tiedättehän Venetsialaiset? Venetsialaiset ovat elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä mökki- ja veneilykauden päätösjuhla, jota on jossain muodossa vietetty lähinnä Suomen länsirannikolla jo reilun 100 vuoden ajan.
Somerolla on vietetty vuodesta 2004 omia etko-venetsialaisia, Katutansseja elokuun ensimmäisenä lauantai-iltana. Neljän yrittäjän ( Antti Vaselius, Risto Kilpinen, Reino Laine ja Ulla Hautamäki ) visiosta on muodostunut Someron oma kesän päätösjuhla, jonka järjestelyistä vastaa nykyisin Somero Sydämessä ry. Tarjolla on ollut ohjelmaa sekä pientä ostettavaa ja nautittavaa niin isompien kuin pienempien makuun. Ja luonnollisesti myös nimensä mukaisesti mahdollisuus tanssimiseen, ehkei kuitenkaan niin liukkaan mutta kuitenkin suljetun Joensuuntien raitilla.

Niko Härkönen, pikkuinen Hertta-tytär ja Vappu Verronen sekä viihtyivät Katutansseissa.

Uusia somerolaisia kesäasukkaita ovat Niko Härkönen sekä Vappu Verronen sekä pikkuinen Hertta -tytär. He ovat ensimmäistä kertaa mukana katutansseissa ja ovat pitäneet näkemästään.
– Tämähän on oikein mukavaa, kun lapsetkin on otettu hyvin tapahtumassa huomioon, perhe kiittelee.
– Hertalle haettiin kukkamaalaus poskeen ja makkaraakin on ostettu. Ja kun hevosten ystäviä ollaan niin täytyy käydä poneja katsomassa. Ja tietysti ennen kaikkea olemme tulleet tanssimaan ja sitä odotamme. Unto Monosta on toivomuksissa.
Helsingissä asuvat Niko, Vappu ja Hertta ajautuivat Someron vapaa-ajan asukkaiksi parisen vuotta sitten Vapun sukutaustan vuoksi. Somero on osoittautunut monella tapaa mieluisaksi paikkakunnaksi.
– Minusta Somerolla on kiva tunnelma, Vappu Verronen toteaa.
– Täällä on kartanoita, taidetta ja tietenkin Somerniemen kesätori. Mutta meidän ehdoton juttu on Ecotekola, siellä käydään usein. Ja tuntuu siltä, että Somero on ollut paljon esillä eri medioissakin viime aikoina. Meistä Somerolla on kivaa.

Katutansseista on muodostunut Someron oma yhteisöllinen tapahtumansa, jossa tavataan tuttuja.

Lentävä matto heitteli useita ratsastajiaan illan aikana.
Taikuri-jonglööri Lauri Tuhkanen esitti temppujaan.

Olga Markova sai energisellä esiintymisellään ukrainalaiset pakolaisemme mukaan ilonpitoon. Tämän jälkeen Ironwide -yhtye tahditti tanssiparien vaihto- ynnä sivuaskeleita ja Fired Gun Feat. Kai Merilä pani rokit soimaan.
Arpojakin tunnuttiin myyvän siihen tahtiin, että ensi vuonna taas uudestaan.

Katutanssien kustannuksia katetaan arpoja myymällä.