Koulut voisivat hyödyntää opetuksessa Someron taidenäyttelyiden aarreaittaa

0
Kiiruun koulun kuvataiteiden opettaja Tanja Holmberg löysi Tommi Toijan teoksista useita hellyttäviä ukkeleita. Holmberg toi Kivimeijerin Go Somero Go Go -näyttelyyn Someron lukion kolmoskurssilaisia.

Someron taidenäyttelykesä on ollut vertaansa vailla. Katsojia on hemmoteltu. Koulujen alettua opettajat ovat vieneet lapsia ja nuoria tutustumaan tarjontaan.

Taiteilija Antero Kare Pitkäjärven taide ja kulttuurista näkisi, että enemmänkin paikallisista opinahjoista ja päiväkodeista voisi suunnata taiteen äärelle. Kuluvan kesän somerolaistaiteilijoiden Go Somero Go Go -näyttelyssä Kivimeijerissä oli Kareen mukaan hyvin vähän somerolaisia lapsia ja nuoria.

Opettaja Kirsi Rauhaniemi Turusta soisi, että Someron kaupunki, taidepaikat ja muutkin matkailunähtävyydet kehittelisivät eri-ikäisille opetuskokonaisuuksia ja tehtäväpaketteja, joita koulut voisivat käyttää. Rauhaniemen mielestä Someron aarreaittaan tultaisiin taiteiden, luonnon ja historian äärelle kauempaakin, jos olisi tarjolla valmiita paketteja. Niihin voisi sisällyttää muun muassa taiteita, historiaa, biologiaa ja monia muita oppiaineita.

Kirsi Rauhaniemi toi Wäinö Aaltosen koulusta Turusta alakoulun 2.–3. luokkalaisia Hovilan kartanoon ja Tuulispäähän. Hovilan kartanossa lapset tutustuivat 50–60-lukujen näyttelyyn sekä tekivät taidetta. Joukko kävi luokkaretkellään myös taidenäyttelyssä Salon Veturitallissa.

– Lähiretkeilyä voisi enemmänkin harrastaa kouluissa, toteaa Rauhaniemi.