Kulttuuriperinnön äärelle

0
Kuva Juha Paju-Heikkilä/TS

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kutsuvat nyt mukaan tekoihin, joiden avulla lisätään oman lähiympäristön arvostusta ja vaalimista. Teemana on Kestävä perintö. Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään 5.–11. syyskuuta. Somerolaisia lähimpiä tapahtumia ovat esimerkiksi Pimeän Peitto Raottuu 10.9. Perniössä ja Museorautatien perinteinen syysajo 10.9. Jokioisilla.
Päivien haasteisiin on kuitenkin helppo ottaa osaa mistä tahansa. #roskataidehaaste kannustaa muotoilemaan löydetyistä roskista taideteoksen ja kuvaamaan sen 31.12. mennessä. #arkimaisemahaaste pyytää valokuvaamaan oman arjen maisemia ja jakamaan kuvat Instagramissa 5.9.–23.10.
Lisäksi kulttuuriympäristöpäivät muistuttaa meitä kaikkia etsimään jonkin uuden ja kiinnostavan retkikohteen lähistöltä. Halutessaan retkitunnelmat voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kulttuuri ympäristöpäivät.
Somerolta retkikohteita löytyy helposti, ja näitä retkitunnelmia voi kuvan muodossa jakaa myös tänne Somero-lehteen (toimitus@ somerolehti.fi tai 040 7680 969).
Näin voimme paikallisesti lisätä teemapäivien ohjelmaan hyvien vinkkien jakamisen muille kaikenlaisista kohteista, jotka ovat paikalla käymisen arvoisia.