Lähiruokapäivänä voimaistella ja ostaa herkkuja sekä tavata maatilan eläimiä

0
Urpolan Tilapuodin tapahtumassa pääsee näkemään kainuunharmaksia, jollaista kuvassa rapsuttelee Sari Witka.

Syyskuun kymmenes päivä vietetään valtakunnallista Lähiruokapäivää.
Mukaan on ilmoittautunut jo 214 kohdetta, joissa on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia sekä maaseudun yhdistyksiä.
Somerolla järjestetään Lähiruokapäivänä yhteinen Osta tilalta -tapahtuma Uusitalon tilalla.
– Tarjolla on vihanneksia, hedelmiä, maitotuotteita, munia, jauhoja, hiutaleita, lihaa, hunajaa ja muita lähialueen herkkuja, kertoo tilan emäntä Kaisa Vasama-Kakko .
Tapahtumassa on myös mahdollisuus syödä lähiruokaa meksikolaisella vivahteella. Sitä laittaa Meksikosta Somerolle muuttanut Paola Hernandez.
– Lapsille poniratsastusta ja hyppimispaikaksi ”olkipomppulinna”, josta saa etsiä suklaakolikoita. Tosin sateella sitä ei voida toteuttaa. Mutta myynti tapahtuu katoksen alla, Vasama-Kakko kertoo.
Myös Urpolan Tilapuoti on mukana lähiruokapäivässä.
– Meillä pääsee katsomaan lampaita, kaneja, kissoja ja koiria, kertoo Sari Witka tilalta.
– Tarkempi ohjelma lyödään lukkoon vähän lähempänä tapahtumaa.
Tilapuodista löytyy lammas- ja puutarhatuotteita. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita ja kainuunharmaksia, joten puodissa on muun muassa lankoja, taljoja, käsitöitä, huovutusvillaa ja pohjallisia. Tilan puutarhan tuotteista on syksyllä saatavilla muun muassa kurkkuja, viinirypäleitä, luumuja ja mehuja.
Urpolan Tilapuoti on ollut aiemminkin mukana Lähiruokapäivässä.
– Hyvin on meillä aina väkeä käynyt.