Someron Pallo Lentopallossa on muutaman vuoden tauon jälkeen alkamassa palloilukoulu. Se on suunnattu 5–6-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen.
– Palloilukoulun kautta toivomme innostavamme lapsia, niin tyttöjä kuin poikia, myös tulevaisuudessa lentopallon ja muiden urheiluharrastusten pariin, kertoo palloilukoulun ohjaaja Marjaana Sorokin.
Palloilukoulussa harjoitellaan pallon käsittelytaitoja sekä yhdessä liikkumista.
– Lapsi osallistuu yhdessä vanhempansa kanssa. Näin saadaan vanhempia mukaan toimintaan jo varhaisessa vaiheessa, toteaa Marjaana Sorokin, joka on vuodesta 2018 ollut Someron Pallo Lentopallon puheenjohtaja.
Seurassa on käyty keskustelua siitä, että vanhempia tarvitaan kaikenlaiseen toimintaan mukaan ja vanhempien osallistuminen harjoituksiin apuohjaajina on tervetullutta myös valmennuksen näkökulmasta.
Palloilukoulun toivotaan rohkaisevan vanhempia myös osallistumaan harrastuksiin aktiivisesti. Omaa harrastuneisuutta ja pelaajataustaa ei tarvita.
Palloilukoulu järjestetään sunnuntai-iltapäivisin Kiiruun koulukeskuksen salissa.
Sorokin pelasi lentopalloa Someron naisten liigajoukkueessa kaudet 2001–2010.
– Palloilukoulun ohjaajana aloittaminen on nyt hyvin luontevaa oman 5-vuotiaan lapsen innostuneisuuden ja yhteisen harrastamisen mahdollisuuden kautta, kertoo viisivuotiaan Hilman äiti.
Sorokin toteaa, että lapsen kanssa pelaillessa ja touhutessa aikuinenkin saa liikuntaa vähän vahingossa.
– Liikunnan iloa ja riemua on mukava seurata ja vanhempi omalla esimerkillään ja kannustavuudellaan on suuressa roolissa.
– Lapsen harrastaminen ja lapsen harrastukseen vieminen voi tuoda vanhemmalle tärkeän lepohetken, mutta yhteisen harrastamisen mahdollisuus hektisessä lapsiperheiden arjessa nähdään myös tärkeänä ja siihen halutaan antaa mahdollisuus.
Sorokin aloitti lentopallon harrastamisen vasta yläkouluiässä. Liikunnallinen elämäntapa ja monipuolinen liikkuminen sekä eri palloilulajit kavereiden kanssa toimivat hyvänä pohjana.
– Aikanaan oman asuinalueen lapset Pieksämäellä kokoontuivat iltaisin läheiselle puistoalueelle pelaamaan milloin mitäkin. Aina oli sen verran porukkaa, että saatiin joku peli käyntiin oli se sitten jalkapalloa, pesäpalloa, lentopalloa tai jääkiekkoa. Vastaavaan törmää valitettavasti entistä harvemmin. Hiihtoa ja juoksulajeja tuli harrastettua aktiivisemmin ennen lentopalloharrastuksen löytämistä ja näistä lienee tullut hyvä pohja pitkälle urheilu-uralle.
Ensimmäisen liigakauden Sorokin pelasi Pieksämäellä Pieksämäen Pyrinnössä 1997–1998. Somerolle hän muutti lentopallon perässä vuonna 2001.
– Kun Somerolla liigalentopallo loppui 2010, jatkoin vielä yhden kauden LP Viestissä Salossa ja sitten vielä yhden kauden Liiga-Eurassa. Tämän jälkeen jäähdyttelin muutamia kausia vielä Kosken Kaiun sekä lopulta SoPan naisten 2. sarjan joukkueessa.
Someron Pallo Lentopallo ry:n toiminnassa aloittaa tulevana syksynä palloilukoulun lisäksi joukkueita F-, E-, D-, C-, B- ja A-tytöissä sekä naisten kahdessa eri joukkueessa (2. ja 3. sarjat).
– Toivotamme uudet ja vanhat jäsenet lämpimästi tervetulleeksi seuran toimintaan ja aloittamaan kautta 2022–2023, kutsuu Marjaana Sorokin.
Seura tiedottaa ilmoittautumisista ja alkavista ryhmistä lähiaikoina seuran verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.