Veikka Sarén nuorten SM-kilpailuihin ja Marika Virtanen

0
Veikka Sarén Kuva: Jane Iltanen/TS

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Marika Virtanen ja Veikka Sarén kilpailevat viikonloppuna yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa Vaasassa.
Marika Virtanen heittää lauantaina N19-sarjan moukarikilpailussa. Viime vuotista SM-kultaa puolustava ja aiemmin tällä kaudella jo Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa hopeaa voittanut Virtanen on vahva mitalisuosikki. Virtasen kauden paras on 55,82 ja viime vuodelta oleva ennätys kaksi senttiä enemmän. Kauden kärkitulosta 59,29 pitää hallussaan Pohjoismaiden mestari IF Åsarnan Charlotta Sandkulla. Virtasen jälkeen kolme seuraavaa on heittänyt runsaat 52 metriä.
Loppukesästä oivaa triathlonkuntoa esittänyt Veikka Sarén palaa pitkän tauon jälkeen juoksuradalle, kun sopivia triathlonkilpailuja ei nyt loppukaudesta ole. M22-sarjassa ensimmäistä vuotta kisaava Sarén juoksee sunnuntaina 5000 metriä. Hän on toki vuosittain juossut maasto- ja maantiematkoja saavuttaen niissä yhteensä kaksi SM-kultaa sekä yhden SM-hopean ja -pronssin. Tänä vuonna Sarén on juossut 10 kilometrin maantiejuoksussa ajan 32.35, mutta ei ollut silloin vielä huippukunnossa.
Hyvää vauhtia ja toivon mukaan vetoapua on SM-kisassa tarjolla, sillä mukana ovat muun muassa Kalevan kisojen kaksi parasta Joensuun Katajan Mika Kotiranta ja Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse sekä kuutonen JKU:n Eemil Helander ja seitsemäs Karhulan Katajaisten Niko Putkinen sekä 1500 metrin kuutonen Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen.
– On todella kiva päästä pitkän tauon jälkeen radalle juoksemaan ja pistämään itsensä ja muita ahtaalle, sanoi Veikka Sarén.
Aiemmin pidettyihin 14–15- sekä 16–17-vuotiaiden SM-kilpailuihin ei tänä vuonna yltänyt yhtään Esan urheilijaa.

Marika Virtanen (kuva Kari Eerikäinen)