Minne aikoo musiikin taitaja?

0
Tuukka Nummilan sormille sopii harmonikka ja kitara.

Toukokuussa opiskelijat saivat laajasti tunnustusta pärjäämisestään lukiossa. Tuukka Nummila sai Erkki Liikasen stipendirahaston stipendin, joka jaetaan musiikin taitajalle. Mitä ajatuksia nyt kolmannelle menevällä on jatkosta?

– Pakko myöntää, etten ole ihan varma. Musiikki on yksi vaihtoehdoista. Esimerkiksi hakea opiskelemaan musiikin pedagogiikkaa. Myös Sibelius-Akatemia kiinnostaisi. Tärkeätä niihin on menestyminen pääsykokeessa, mutta toki todistuskin vaikuttaa.

Tuukka Nummila aloitti neljävuotiaana soittamaan harmonikkaa. Hän on kisannut ympäri Suomea ja tutkinto on vähän kesken Lounais-Hämeen musiikkiopistosta.

Kitaransoiton Nummila aloitti tavoitteellisemmin viitisen vuotta sitten. Yleisölle hän soitti Oxroad 52 -kokoonpanossa samassa tilaisuudessa, kun Somerolla esiintyi Ilta.

– Bändi soittaa vanhaa rock ’n’ rollia ja rautalankaa. Tykkään soittaa niitä muutoinkin. Harmonikka on minulle se ”oikea”, alkuperäinen soitin. Kitara on vähän niin kuin ”stressilelu”. Sitä voi soitella silloin tällöin, kun on aikaa eikä ole läksyjä paljon, kun haluaa rentoutua.

– Lukion lukuaineista tykkään eniten historiasta, mutta myös yhteiskuntaopista ja filosofiasta. Koen, että matemaattiset aineet eivät ole niin hyviä. Yhteiskuntatieteisiin liittyvät opinnot ehkä myös voisivat seurata lukion jälkeen, esimerkkinä oikeustradenomia.

Rahallisesti stipendi oli 300 euroa. Summaa tärkeämpää Nummilalle on ajatus, stipendin myöntäminen ansioista.