Mitä ajattelet kesäautoista?

0
Teuvo Vaittinen.

– Hyvää! Tämä on ollut 15 vuotta, vuosimallia -88. Toin Saksasta ja pari, kolme tuhatta tulee kesässä mittariin. Se vaan hajosi 1,5 kesää sitten, vielä hautausmaan kohdalla, kun olimme käyneet omenavarkaissa – eli rangaistushan siitä tuli! Taas on moottori kunnossa, museorekisteriin laitoin nyt, Teuvo Vaittinen nauraa 12-sylinterisen Jaguar XJS:n puikoissa.

Kari Älli.

– Kivoja. Tämä on ollut muutaman päivän, kun tuli vaihdossa. Pois meni -34 Opel, eli nuorempaan auto vaihtui, kun tämä on vuosimallia -52. Ohjaamosta chopattu ja madallettu Chevrolet Thriftmaster, 5,7-litraisella V8:lla. Tällä meinaan nyt ajaa, Kari Älli tuumaa.

Jyrki Borenius.

– No, ihan loistava asia. Aina tosin eivät ole yhtä pienikulutuksisia kuin nykyajan autot. Itselläni on mökillä -70-mallin 1,3-litrainen Mazda. Tavoitteena on laittaa se taas kuntoon ja ajella. Ensiautoni, vaikka sain sen vuonna -88. Isä hitsasi turvavyöt, kun ei niitä ollut, ja pieni se on! Jyrki Borenius kuvailee.

Nuutti Vartemaa.

– Ainahan kesäautolla on varaa kesällä ajaa, totta kai. En tiedä, onko kesäauto jokin vanhan ajan juttu, mutta sedällä on amerikanrauta. Plymouth Fury, joka mulla olisi kova into laittaa kuntoon. Saisi siitä kesäauton. Sen vuosimallista en ole varma, Nuutti Vartemaa haaveilee.