Nuku lauantaina yö ulkona

0
Tilapäinen leiriytyminen luonnossa on sallittua, jos siitä ei aiheudu vahinkoa tai haittaa maanomistajalle.

Suomen suurin ulkoilujärjestö Suomen Latu haastaa kaikki Suomessa asuvat tulevana lauantaina nukkumaan yönsä ulkona. Nuku yö ulkona -haasteeseen voi vastata nukkumalla ulkona omatoimisesti tai osallistumalla tapahtumaan.

Haasteen voi ottaa vastaan Facebookissa, jossa tapahtumakutsuun on vastannut jo yli 25 000 käyttäjää.

– Suomen Latu haluaa kampanjallaan rohkaista tutustumaan yön yli kestävään retkeilyyn. Yö ulkona lisää hyvinvointia ja on edullinen elämys kaikenikäisille. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan, sanoo tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen Suomen Ladusta.

Kampanjan verkkosivuille on koottu laaja vinkkilista, mitä pitää ottaa huomioon ulkona yövyttäessä.

Nuku yö ulkona -kampanja tulee näkymään jo ennakkoon sosiaalisen median kanavissa, kun joukko somevaikuttajia on yöpynyt ulkona. Luontotoimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen (@kimmo_ohtonen_), laulaja ja lauluntekijä Elias Kaskinen (@eliaskaskinen), näyttelijä ja Tanssii tähtien kanssa -opettaja Tiia Elg (@tiiasusannae), näyttelijä Armi Toivanen (@armi_toivanen) ja ruokavaikuttaja Kia Arpia (@kia.arpia) nukkuivat yönsä ulkona luonnon helmassa.

– Kaikki vaikuttajat olivat aidosti innoissaan ulkona nukkumisesta ja kokemukset olivat hyviä. Toivottavasti myös heidän seuraajansa inspiroituvat kokeilemaan ulkona yöpymistä tulevana lauantaina”, Petteri Tiainen toivoo.

Tänä vuonna Nuku yö ulkona -kampanja on osa yhteispohjoismaista Nordic Night in Nature -kampanjaa, joka haastaa kaikki Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa asuvat juhlimaan yhteistä ulkoiluperinnettä ja nukkumaan yö ulkona, saman taivaan alla.