Parasta koulussa ovat kaverit ja hyvät opettajat

0
Ellen Ali-Yrkkö ja Linnea Sariola olivat jo tovin odotelleet koulun alkamista.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Kiiruun koululle ensimmäiseen koulupäivään kesäloman jälkeen skoottereilla saapuneet Ellen Ali-Yrkkö ja Linnea Sariola olivat jo odotelleet koulun alkamista ja pientä jännitystä oli ilmassa, kun ysiluokkalaisten viimeinen vuosi ennen lukiota on edessä.

– Onhan se aina hieman jännittävää, kun koulu alkaa vaikka olisihan kesälomaa mielellään vielä hieman jatkanutkin. Toisaalta on kiva nähdä taas kavereitakin, toteaa Ellen Aliyrkkö.

– Mukava on koulu taas aloittaa ja ehkä tämä elokuun alkukin on ihan sopiva aika koulun aloitukseen. Parasta meidän koulussa on kaverit ja hyvät opettajat. Lempiaineeni on liikunta ja valinnaisissa musiikki ja draama, kertoo Linnea Sariola

Sinella Lindroos, Erika Malmivaara ja Salla Tunnela jännittivät koulun aloitusta.

Kasi- ja seiskaluokkalaiset Sinella Lindroos, Erika Malmivaara ja Salla Tunnela olivat jo odotelleen koulun alkua tovin aikaa. Kesälomaa ei enää olisi haluttu jatkaakaan.

– Onhan tämä aina yhtä jännittävää ja hieman outoakin pitkän kesäloman jälkeen, mutta hyvä että nyt päästään vihdoin kouluun. Parasta ainakin meidän koulussa on oma vapaus ja itsenäinen opiskelu. Lempiaineita meillä ovat matikka ja musiikki sekä valinnaisista kotitalous, kaupalliset aineet ja kielten soveltava kurssi, kertovat tytöt.