Pyöräily sopii koululaiselle

0

Koulujen alkaessa on hyvä muistaa koulumatkapyöräilyn hyödyistä. Pyöräily on turvallinen ja helppo tapa lisätä liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen.
Tutkimusten mukaan pyörällä tai kävellen tehty koulumatka voi muodostaa jopa puolet lapsen päivittäisestä ripeästä liikunnasta. Aktiivinen koulumatka parantaa fyysisen kunnon lisäksi myös lasten keskittymiskykyä ja oppimistuloksia.
Arkiliikunnan merkitys on suuri myös aktiivisesti liikuntaa harrastaville. Urheiluseuroissa liikunta painottuu teholliseen treeniin, jolloin ”pohja” puuttuu. Vanha sääntö on, että 80 prosenttia liikunnasta tulisi olla peruskestävyyttä edistävää, ja 20 prosenttia tehollista liikuntaa. Nykyään tilanne on monellakin liikunnan harrastajalla toisinpäin.
Koulumatkapyöräily on erinomaisen hyvä tapa lisätä lasten ja nuorten liikkumista. Vain noin puolet 7–12-vuotiaista liikkuu suositusten mukaisen tunnin verran päivässä.